Norway Box Cup 2005 | Norges bokseforbund

Norway Box Cup 2005

-Jeg leste i romjulen det skriv som var lagt ut her på nettet ang. årets utgave av Norway Box Cup, derfor finner jeg det naturlig at vårt standpunkt vedrørende NBC og laguttak som berører Apollo Boxing også blir lagt ut her på nettet sier Helge Wærøy
Publisert: mandag 10. januar 2005

Når jeg leste gjennom skrivet, så jeg til min store overraskelse at Andreas Evensen plutselig hadde gått opp en vektklasse, fra 57 kg til 60 kg.

Jeg siterer: Fjorårets vinner i 57 kg, Andreas Evensen går nå opp i 60 kg“, sitat slutt! Riktignok har vi nettopp feiret jul, med all den gode maten det medfører, men vi har trent bra i juleferien og hverken jeg eller utøveren selv har noen som helst planer om at han skal gå opp en vektklasse.

 

Det bringer oss da i den situasjonen, etter det jeg forstår, at den eneste gjenværende av fjorårets gullvinnere i NBC, og så vidt jeg vet den yngste gullvinner i denne turneringen for Norge gjennom tidene, blir fratatt muligheten til å forsvare sin prestasjon fra i fjor.

 

Forstå det den som kan, men at det ikke skulle finnes boksere i 57 kg i blandt de 11 nasjonene som deltar, er for meg alldeles ubegripelig!

 

Det har lenge vært et anstrengt forhold mellom Martin Kitel og meg, det er noe som hele bokse-Norge antakelig vet. Vi kunne gjerne tatt en krangel om hvordan ting skulle vært organisert under turneringen, han har tross alt min mail-adresse, i alle fall bør han ha den!

Hadde vi ikke da blitt enige, kunne gjerne en eller begge av oss sittet med Svarteper, men da hadde vi i alle fall prøvd!!

Slik det nå er synes jeg han legger for dagen en arroganse som kun rammer ham selv og til sist to utøvere som gjør så godt de kan!

 

Dette får nemlig den konsekvens at i tillegg til Andreas Evensen så kommer også Nikita Dubunin til å utebli fra årets NBC. Når ikke landslagstreneren vil bestrebe seg på å få til riktig vektklasse for begge utøverne, så velger vi heller å søke andre sportslige utfordringer.

 

Jeg tillater meg også i denne sammenheng å stille et STORT spørsmålstegn ved det sportslige opplegget i forkant av denne turneringen. F.eks. hvorfor det ikke blir hentet inn sparring fra utlandet til de beste utøverne, slik at disse kunne fått en optimal forberedelse til den mest prestisjetunge turneringen vi har her i Norge.

 

Jeg kan ikke forstå at en landslagstrener, som lever av og med sine resultater, på denne måten kan sabotere muligheten for en potensiell gullmedalje til Norge.

 

Det er også synd at begge utøverne går glipp av muligheten til verdifulle ranking-poeng, i.o.m. at NBC er en EABA-turnering. Til orientering kan jeg nevne at Andreas Evensen etter fjorårets sesong var ranket som nr. 22 av 60 boksere i Europa. Men slike ting teller tydeligvis ikke for vår landslagssjef...... 

 

Til slutt vil jeg opplyse alle dere som har lyst til å se Andreas og Nikita bokse, dere har muligheten i Upsala! Samme helg som NBC, går nemlig KP-Cup av stabelen der borte. Der kommer det lag fra Sverige, Finland, Russland, Estland, Danmark, Island og Uganda! Jeg skulle tro det ikke blir så verst det heller.. Der får vi i hvert fall delta i de vektklasser som begge utøverne hører hjemme i, pluss at arrangøren sender oppover to sparringspartnere helgen før, slik at guttene får forberedt seg skikkelig.

 

Jeg ønsker resten av det norske laget lykke til i Norway Box Cup!

 

Med hilsen

Helge Wærøy

Apollo Boxing