Norgesvennen Sidorenko i VM-kval.match | Norges bokseforbund

Norgesvennen Sidorenko i VM-kval.match

Norgesvennen, ukraineren Wladimir Sidorenko (28) bokser en helt avgjørende kamp på tirsdag kveld i den tyske byen Rostock da han forsvarer sin WBA international bantamvekt-tittel mot Leo Gamez fra Venezuela 34-10-1 (25 KO)
Publisert: mandag 25. oktober 2004

Sidorenko, olympisk sølvmedaljør fra Sydney-2000, vant sin WBA international bantamvekt-tittel i februar mot Moises Castro (poeng 12 r.) og har siden forsvart den èn gang mot Joseph Agbeko (poeng 12 r.) og har i dag 15 strake seire med 6 KO i sin profesjonelle karriere som startet i 2001.

WBA`s VM-tittel i bantamvekt har frem til nå vært regjert av dansken Johnny Bredahl (35) som for et par uker siden offentliggjorde at han trekker seg tilbake grunnet en alvorlig håndskade.

Derfor er Sidorenko`s kamp på tirsdag særdeles viktig da vinneren i denne kampen får bokse om VM-tittelen i nær fremtid.

Wladimir Sidorenko er god venn og konkurrent av trønderen Reidar Walstad som  bokser i samme vekt-klasse og de to har ved flere anledninger trent og sparret sammen både som amatør-boksere og profesjonelle nevekjempere.

Sidorenko har ved et par anledninger vært i Norge og trent sammen med Walstad og trondheimsgutten var for få måneder siden ned til Hamburg, som nå er Sidorenkos hjemby, hvor de to trente og sparret sammen.

Norske TV-tittere har en sjelden god anledning å få se Wladimir Sidorenkos avgørende kamp på tirsdag 26.10 på TV-kanalen Eurosport hvor den overføres Live fra kl. 21.00.