Norgesmesterskapet 2005 | Norges bokseforbund

Norgesmesterskapet 2005

Det ble en forrykende avsluttning på årets mesterskap, mye takket være mesterskapets to klart beste boksere: Nikita Dubunin og Mohammed Massoudy. Det var en enorm stemning i salen når disse to braket sammen i mesterskapets beste kamp, som Nikita kom seirende ut av. F.v.: Landslagstrener Martin Kitel, Boye Nørve, Kari Jensen, Max Mankovitz,Henriette Birkeland Kitel, Nikita Dubunin, og President Ørnulf Hansen
Publisert: mandag 07. mars 2005

Foruten de to bokserne i weltervekt viste Boye Nørve, OBK frem at han fortsatt kan bokse. Han åpnet noe nervøst i kvartfinalen, men bokset seg stort opp i de to neste kampene og fikk med det forbundspokalen.
Den andre bokseren som viste frem god boksing var Andreas Evensen, Apollo. Andreas har fått et rykte på seg for bare å slite motstanderne i senk uten å bokse spesielt godt. Det "ryktet" ble avkreftet i dag! Evensen har utviklet bokseteknikken sin noe enormt det siste året, og når han får det taktiske elementet på plass blir han farlig.

Henriette Birkeland Kitel må jo være norges beste kvinnebokser! Hun bokset en hel kamp med bare en hånd (skade i høyre hånda) og vant så lett som bare det, og ble belønnet med Kongepokal som premie! Jeg håper bare hun "rister" av seg skaden og stiller i EM i Tønsberg i mai.

Kari Jensen, B-30 i 54 kilo, var så god som bare det og vant med komfortable 38-11 mot Kristin Soot, AIK Lund i finalen. Hun ble belønnet med Forbundspokalen for sin tekniske eleganse.

Jeg må også applaudere treneren i Oslo BK; Max Mankovitz, som har norges beste boksere i sitt nye treningslokale. Max stilte med hele 11 utøvere i dette mesterskapet, noe som utgjør 25% av alle deltagerne. Oslo BK tok hjem prisen til beste klubb på både herre og damesiden, og det er en meget sterk prestasjon!

Dagens mest "uheldige" må vel være Jon Stensby, Sp-9, som fikk et stygt kutt over høyre øye, og måtte dermed forlate Trondheim med noen sting ekstra. Han lå riktignok under med 18-6 for en aggressiv Zlatko Kazaz når det skjedde, men Jon fikk aldri sjansen til å slå seg tilbake på poengscoren.

Boye Nørve bokset meget taktisk klokt i finalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nikita Dubunin var god, og han fikk Massoudy ut av
stilen med noen "strategiske" holdinger!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til tross for (eller på grunn av?) at han er en "stabeis", har
Apollotrener Helge Wærøy klart noe som mange kan misunne
han: To boksere i norgestoppen. Helge har faktisk klart det
han og "laget" har satt seg som mål før sesongen,
og det er å stå på toppen i NM. Det skal Helge ha kreditt for!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henriette Birkeland Kitel med en uppercut til kroppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kari Jensen slår lufta ut av Kristin Soot med en rett høyre

 

 

 

 

 

 

 

 

Jon Stensby måtte sy noen sting etter dagens finale