Norges Bokseforbunds 80-års jubileum | Norges bokseforbund

Norges Bokseforbunds 80-års jubileum

Jubileumsstevne og Ledermøte
Publisert: tirsdag 03. oktober 2000
PRESSEMELDING

Norges Bokseforbund feirer sitt 80-års jubileum lørd. 07. okt. 00. Dette i form av et jubileumsstevne som arrangeres i bankettsalen på hotell Rica Klubben i Tønsberg med start kl. 1830.

Forbundet ønsker her å vise mangfoldet i idretten ved at det i en lagkamp mot et svensk lag settes opp 2 kvinnekamper - 2 juniorkamper og 4 seniorkamper Våre beste seniorboksere med Robert Walstad og Kay Tverberg i spissen møter gode svenske motstandere og får testet seg før de første internasjonale turneringene. Våre 2 beste juniorer, Mohammed Massoudy og Kjell Olav Mossestad, som er påmeldt til VM-junior i november får også testet seg mot gode motstandere, og selvfølgelig får 2 jenter, Renate Medby og Monica Lassen vise at også jentene har kommet langt i sin bokseutvikling. Viser da til at Sverige har markert seg som en av de førende nasjoner innen kvinneboksing.

. Samtidig arrangerer forbundet sitt ledermøte på lørdag og søndag hvor alle kretser og klubber er invitert. Her vil hovedsaken bli forslag til forbundets handlingsplan 2000 - 2004. I tillegg presenteres det nye satsingsområdet på trimsiden, "Fitness-boksing"

I tillegg presenteres et bokprosjekt som det har vært arbeidet med i 5 år. Dette er i utgangspunktet Oslo Boksekrets historie fra 1920 fram til i dag, men den belyser hele norsk boksing i dette tidsrommet. Forfatteren Egil Røyving har arbeidet seg gjennom alt som finnes av norsk boksehistorie i disse årene og har fått fram alle riktige resultater og navn. Samtidig krydrer han boken med en mengde artige historier som synliggjør utviklingen gjennom 80 år. Boka inneholder også over 100 bilder og illustrasjoner og alt i alt er dette en bok som vi mener er unik i norsk idrettshistorie.

Vi ønsker velkommen til jubileumsmarkeringen som avsluttes med en bankett i hotellets restaurant lørdag kveld. Norges Bokseforbund

_____________________ Oddvar Ervik

Gen.sekretær