Nordisk Mesterskap | Norges bokseforbund

Nordisk Mesterskap

I helgen 25.-27. mars er det nordisk mesterskap for juniorherrene og seniorkvinnene i Danmark
Publisert: onsdag 23. mars 2005

Her er de norske deltagerne

Kvinner:

50 kg Yvonne Medby
52 kg Renate Medby
54 kg Kari Jensen
57 kg Ann Kristin Foss
60 kg Lotte Lien
63 kg Cecilia Brækhus
70 kg Siren Sørås

For kvinnene sin del er dette mesterskapet "bare" et delmål i oppkjøringen til EM i mai. Det blir en landskamp mot Sverige i april, som blir etterfulgt med en ti dager samling med italienske sparringspartnere i Oslo. Ei som ikke deltar i nordisk er Henriette Birkeland Kitel som knakk tommelen i den første runden i NM finalen, og nå går med gips på hånda. Henriette er derimot fullt motivert på å komme tilbake etter håndskaden og sikter seg inn mot EM deltagelse.    En annen potensiell EM deltager er Ingrid Egner, som står over nordisk med en vond skulder. Egner er klar til kamp så snart skaden er leget. 
Våre to beste utøvere i nordisk er Sølvmedaljevinnerne fra EM; Kari Jensen og Cecilia Brækhus. Cecilia kan få sin revansje mot danske Vinni Skovgaard, som hun tapte for i EM-finalen. Dette blir et spennende oppgjør.

Herrer junior:

64 kg Raymond Tollefsen
69 kg Jonas Ask Bårdli
75 kg Alexander Martinsen
81 kg Jan Egil Gausel

Det blir spennende å se om Alexander Martinsen klarer å bokse så godt som han gjorde tidvis i årets seniormesterskap. Martinsen har potensiale til å gå helt til topps i denne turneringen.