NM 2013 i Bodø | Norges bokseforbund

NM 2013 i Bodø

Bodø Bokseklubb har lagt alt til rette for at dette har blitt et vel gjennomført og godt mesterskap, og nå kulminerer det inn mot sesongens viktigste mål for de fleste; NM finaler! Forbundspokal: Vegar Tregren, Ulfan - Kongepokal: Salavat Khatujev, Larvik - Forbundspokal kvinner: Ingrid Egner, OBK
Publisert: søndag 03. mars 2013

VINNEREN STÅR FØRST!!


Ekstrakamp

+91 kg

Ken Robin Vestrheim, Trym - Nikita Maculevics, Latvia  10-5
Ken Robin var helt overlegen mot denne meget gode latviske bokseren. Maculevics har både EM og VM deltagelse på CVen, men han ble rett og slett overkjørt av trønderen Vestrheim. Kraften i slagene som Ken Robin sendte av gårde skremte motstanderen.




Finaler Kvinner


51 kg
 
Camilla Johansen, RBK - Ina M. Valmestadrød, TK   16-6
Raufossbokseren Johansen var aggressiv og ikke minst smart i sin boksing i dag. Et solid press fremover i det meste av kampen sikret en helt fortjent seier.


57 kg

Britt Janne Mardal, BAK - Grethe Kraugerud, Trym  10-5
Mardal har et større teknisk reportoar og lang mer rutine enn sin motstander Kraugerud. Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne i denne kampen, spesielt når Mardal slo 3 slags-serier i et høyt tempo. Det ble for mange enkle støt fra Kraugerud og hun klarte aldri å dominere i ringen.


60 kg

Ingrid Egner, OBK - Fam Elgan, BAK 15 -14 
Mesterskapets to beste kvinneboksere leverte en meget, meget, meget spennende kamp. Fam Elgan hadde noen fine kontrastøt og ledet knapt før den siste runden. Der fikk Elgan en advarsel for lavt hode og Ingrid Egner "luktet blod", Egner skrudde opp tempoet og jaget bergensbokseren bakover i to hele minutter. Det var advarselen som tippet dette i Egners favør, og den var riktig delt ut av kampleder Connie Aas. Volumet av forseelser tilsvarer en advarsel. Dette var synd for Elgan, som har noen defensive egenskaper som du sjelden ser i kvinneklassene. Men det virket som om Ingrid ville vinne dette mer enn Elgan, noe som hun gjorde med knappest mulig margin.


64 kg

Ingrid Mørk Johansen, Trym - Sanna Kvaal, Stjørdal 15-10
Trymbokseren leverer den beste prestasjonen av disse to. Mørk har tunge rette støt, som gang på gang går gjennom guarden til Kvaal. Stjørdalsbokseren har noen fine kontrastøt, men det kommer alt for sjeldent til at hun kunne vinne dette. Fortjent seier til Ingrid Mørk.


Finaler Menn

60 kg
 
Hadi Srour, TK - Diddi Hugues, Grimstad 16-15
Nok en god kamp i dette mesterskapet! Begge bokserne viste seg frem fra sine beste sider og vi fikk se et underholdende oppgjør. Hadi vinner dette på bakgrunn av innsatsen i de to siste minuttene av kampen, han presset på og fikk inn flere gode treffere på en sliten Hugues.

64 kg
Salavat Khatujev, Larvik - Stian "Turbo" Thorstensen, OBK    RSCI-3
Turbo hadde ladet opp batteriene etter gårsdagens oppgjør og gjør det som er forventet av han; angripe fremover og male motstanderen i stykker. Men Salavat er for god defensiv til å bli lurt ut på glattisen. Men i den tredje runden sklir Thorstensen og skader foten (kneet?) og klarer ikke å reise seg igjen. Kamplederen stopper kampen og Salavat tar hjem gullet.



67 kg
Martin Larsen, TBK - Jakub Aliev, Mo BK    + RSC-3
Jakub åpnet kampen eksplosivt og med en aggressiv stil, Larsen åpnet forsiktig og kanskje mer fornuftig. I den tredje runden våknet Martin Larsen og kjørte rett og slett over sin motstande som en dampervals. Det ble to tellinger på Aliev og seieren til TBK- bokseren Martin Larsen var sikret.


71 kg

Vegar Tregren, Ulfan - Binak Vokshi, Fredrikstad     +16-16
I dag ble gutten mann! Tregren vant mesterskapets jevneste kamp og vi fikk nå bekreftelsen på at gutten har blitt mann! Tregren har vokst noe enormt det siste halvåret, både fysisk, bokseteknisk og taktisk. Treningsiveren har nå gitt han en fortjent gullmedalje. Denne kampen var så jevn at ingenting var klart før dommeren løftet hånda til trønderen. Hans motstander Binak Vokshi fortjener også en stor klapp på skuldra for den fine prestasjonen i denne kampen. 


75 kg

Glodi Eneste AIK Lund - Kim Almås, Trym 18-6
Glodi "Master of Disaster" Eneste er den mest rutinerte og beste bokseren i Norge, punktum. Han er i en klasse over alle, men han har ikke det samme arbeidsvolumet som han hadde i sine beste perioder. I denne kampen møtte han en heltent Kim Almås som virkelig ville vinne og presset fremover når han kunne. Men dessverre så møter Kim en south-pawbokser med 160 kamper, EM og VM-deltagelse og 4 NM-gull fra før. Glodi vinner helt fortjent.


81 kg

Ahmed Abdelfattah, TK - Richard Bordevik, Askim    23-10
Tønsbergbokseren har det meste en bokser trenger for å konkurrere på et høyt nivå, untatt høyt oksygenopptak. Hvis Abdelfattah hadde hatt bedre utholdenhet så har han vært en kandidat for de virkelige store mesterskapene. I denne kampen så er han for god for Bordevik, som på sin side vil kjempe i alle tre rundene i motsetning til Abdelfattah som "safet inn" i den siste runden. Seieren var udiskutabel.


91 kg

Kent Erik Båstad, RBK - Kevin Melhus, AIK Lund     17-12
Dagens tøffeste kamp gikk i tungvektsklassen, og det var to utøvere som kunne bokse!! Det var en herlig kamp hvor Båstad kom fremover og Melhus som kontret. Båstad er for aggressiv og tett i guarden til at han slipper motstanderen til noen store åpninger. Alt i alt var dagens siste kamp det boksemessige høydepunktet hvor du hadde slagserier og kjemping i 9 hele minutter. Kent Erik vant helt fortjent.


Kongepokal menn: Salavat Khatujev, Larvik
Forbundspokal menn: Vegar Tregren, Ulfan

Beste klubb menn: Tønsbergkameratene

Forbundspokal kvinner: Ingrid Egner, OBK

Beste klubb kvinner: Trym