Nikita Dubunin slår et slag for gammeldansen | Norges bokseforbund

Nikita Dubunin slår et slag for gammeldansen

Vi kjenner alle til at boksere trener til musikk og de fleste vil vel si at en type musikk er bedre enn en annen. Nikita Dubunin fikk i alle fall en sjelden treningsøkt når Gammeldansgruppa Hevd fra Jæren overnattet i lokalet til Apollo Bokseklubb under Landsfestivalen i Gammeldans på Melhus i juli.
Publisert: søndag 30. juli 2006

Stereoanlegget og technomusikk ble byttet ut med toradere, trekkspill, bass og gitar, og slagene gikk i takt med reinlender, vals, polka og masurka. ”Dette er første gang jeg her trent til gammeldansmusikk”, sa Nikita. Og hvem vet, kanskje er det resepten til suksess…

               
Man kan trekke mange paraleller mellom gammeldans og boksing. Det mener i alle fall trener Helge Wærøy. Han ser sammenhengen mellom kvalitet på trening og resultater i konkurranser. ”Alt ligger i hodet”, sier han, mens han hadde lyttende musikere rundt seg.

               
Etter treningen var det klart for lagbildet i bokseringen og kommentarene hang løst da instrumentene ble løftet over tauene. ”På næste træning bli det itj no tæknomusikk azz”, sa Helge til Nikita med et smil om munnen. Vi konkluderer med at Nikita har slått flere slag for gammeldansen.

               

Gjengen i Hevd vil ønske Nikita lykke til videre i sin musikalske boksekarriere…