Landsmesterskapet i diplomboksing | Norges bokseforbund

Landsmesterskapet i diplomboksing

Det renner inn med synspunkter angående hvordan det skal dømmes i Diplom-kamper. Her er to nye innspill i debatten som støtter Finn Ulvund, Drammen BK og hans meninger (HER er innlegget til Ulvund) om dømmingen av våre yngste utøvere
Publisert: mandag 04. desember 2006

INNLEGG 1:

 

Raufoss Bokseklubb hadde med en deltager i Diplommesterskapet i Kristiansand.

Det ble holdt ett informasjonsmøte om regler og dømming i Diplomklassen, der vi møtte opp med vår utøver for å få den informasjonen vi skulle trenge før mesterskapet. Her ble det tatt opp at det skulle telle støt med treffer, bevegelse og unvikelser/parader. Vår jente slo færre slag men hadde 12 treffere mot 2 treffere. Det vil si hun var best på parader, og må dermed ha bra bevegelse. Motstander vant kampen 2-1, og jeg er dermed helt enig i innlegget som Finn Ulvund, Drammen BK i at vi må vite om dette er skygge boksing eller diplomboksing vi skal utøve.

 

Det som blir så merkelig og vanskelig for vår utøver er informasjonen hun får på møtet angående diplomdømming. Hun får informasjon og gjør som hun skal, og blir etter kampen dømt som taper av dommere som ikke følger de reglene som vi får informasjon om på møtet. Skal dette bli veien for diplomboksere, så blir det vanskelig å forklare utøvere hva vi skal fokusere på. Vi skal fokusere på teknisk boksing med treffere, men det skal ikke være harde støt. Det å vinne kamper med 2 treffere er merkelig, og vi ser er jo at jentene vet hvem som har vunnet og tapt, uansett hva dommerstemmene sier. Vi må ha regler og dommer som utøver disse riktig. Treffere må telle også i diplom!!

 

Vi på Raufoss elsker sporten men vi må finne rettferdige regler som gjelder for utøverene og dommere og disse må være samkjørte.

 

Vennlig Hilsen

Morten Pettersen

Raufoss Boksing

 

 

 

 

INNLEGG 2:

 

Jeg ønsker med dette og gi min støtte til Finn Ulvunds synspunkter i hans innlegg vedr. diplomboksing.

 

Utøveren fra Drammen bokseklubb som ble "dømt bort" i 40 kg klassen deltok i helgen i NM i lettkontakt kickboksing i Arendal for Drammen Kickbokseklubb i 52 kg klassen. I dette stevnet møtte han utøvere som var mer enn 10 kg tyngre enn seg, og han gikk av med gullmedaljen. Jeg syns dette sier noe om hvor misvisende dømmingen/praktisering av regelverket i diplomboksingen er. Utøveren er et talent av de sjeldne og diplomboksingen virker fullstendig demotiverende for slike utøvere. Dette må bokseforbundet ta innover seg og tilrettelegge for at man tar vare på disse unge talentene.

 

Med hilsen

Ove Sweder