Landslagstrenerens visjoner for fremtiden | Norges bokseforbund

Landslagstrenerens visjoner for fremtiden

Når vi ser tilbake på bokseåret 2008 ser vi at vi sliter med å hevde oss i de store internasjonale mesterskapene, men er det rart? Vi har pr. i dag 85 startbøker totalt for senior menn og kvinner. Under mitt opphold i Kina VM så jeg Ningbo sitt bylag for damer trene, det var ca 60 boksere og veldig mange trenere. I Norge har vi ca 30 dameboksere. På ledermøtet i september 2008 hørte vi David Pocknell fortelle om hvordan England organiserte sine boksere: heltids -boksere/trenere er et nøkkelord.
Publisert: fredag 02. januar 2009


Betyr det at det er umulig for lille Norge med få boksere og lite med ressurser for øvrig og hevde seg internasjonalt? Jeg mener at det ikke er umulig men alle involverte parter må bidra. Se på Sverige, de har hatt en kjempesesong med flere internasjonale medaljer på både herre - og damesiden riktignok har de flere utøvere enn oss, men ellers er forutsetningene ganske like. Hva er det så svenskene har klart - jo de har fått klubbene til å forstå at det er på klubbplan at bokserne skapes. Det er ikke forbundet som skaper aktivitet og boksere - det må klubbene selv gjøre. Slik som situasjonen er i dag tror jeg at det forbundet kan bidra med er å arrangere samlinger slik at nivået på treningene blir høyere, knytte til seg spisskompetanse fra Olympiatoppen og være med på å tilrettelegge forholdene for de av våre toppboksere som ønsker å satse, selvfølgelig i sammen med utøverens klubb.     

 

Erik Dahlen og undertegnende vil gjøre alt vi kan for å heve nivået på norsk boksing men vi må ha hjelp - alle må bidra - en ting er sikkert alle som er involvert i norsk boksing ønsker jo internasjonale triumfer. Så har du noen tanker om dette så ta kontakt med en av oss, ikke sitt på gode ideer del dem med oss.

 

Eller ønsker jeg alle et godt nyttår og som sagt det er kun gjennom samarbeid vi kan nå målene våre.


Hilsen Landslagstrener

Max Mankowitz