Landskampseier med 6-1 over Skottland i Oslo | Norges bokseforbund

Landskampseier med 6-1 over Skottland i Oslo

Det norske laget gjorde en meget god innsats i landskampen mot Skottland og vant med 6-1. Det var god stemning i lokalene til Oslo BK der en fullsatt sal med over 300 personer som kom for å se et sterkt norsk lag vise frem meget gode boksepresentasjoner.NB! Viasat Sport viser landskampen i kveld kl.: 21:00-23:00 Vegar Tregren var landskampens klart beste bokser, og her treffer han med en rett venstre (FOTO: Rolf Haug)
Publisert: søndag 25. januar 2015

Dere finner bilder fra Landskampen på vår Facebookside: https://www.facebook.com/norgesbokseforbund

Raufossjenta Camilla Johansen innledet i 54 kg med å beseire Stephanie Kernachan med 3-0 etter at ha vunnet alle runder med god variert boksing. Camilla satte flere tydelige treffer mot kroppen på Kernachan som trotts det fortsatte å kjempe og gå på hele kampen ut.

I 56 kg tapte Ali Srour fra TK med 3-0 men det var ei n jevn kamp mot Jack Turner der Skotten kanskje hadde litt flere treffer. Ali fikk in flere tydelige treffere men kjempet for mye og tapte litt av sin fokus og distanse. Når dette er på plass skal Ali vinne en slik kamp. Turner fikk priset som beste borteboksere.

Neste TK boksere, Hadi Srour i 60 kg, startet meget bra mot Lewis Paulin med god distanse og teknikk der han kunne bruke sin rekkevidde. Paulin var hele tiden farlig og fikk inn et par tydelige treffer i starten på den andre runden, men Hadi tok seg sammen og tok hjem en sikker seier med 3-0.

Salavat Khatuev fra Skien møtte Steven Beattie i 64 kg som virkelige ikke var en enkel motstander. Salavat var tvunget til å bruke all sin erfaring og fysikk mot Beattie og kunne til slutt vinne kampen med 2-1.

Ingrid Egner bokset sitt første VM 2002 og var alt for rutinert for Elaine Greenan i 64 kg. Ingrid, fra Oslo BK, vant alle rundene og tok en sikker poengseier med 3.0 etter at ha vist opp en sikker og teknisk boksing.

I 69 kg hadde Skottland ingen representant til Jamshid Nazari fra AIK Lund så Halvdan Revhaug fra Vestby BK "hoppet inn" og tok kampen. Jamshid kunne bruke sin teknikk og bedre fotarbeid mot den litt tyngre og sterkere Halvdan og vinne kampen med 3-0. Dette ble en bra erfaring for Halvdan som gjorde en god kamp.

I 75 kg skulle Martin Larsen fra Trondhjem BK ha møtt Kieran Smith men skotten hadde blitt syk og derfor blev det en kamp mot Fredrikstads Binak Voksha, som stilte på kort varsel. Martin har en meget god fysikk og Binak kunne ikke riktig stå imot under den andre halvdel av kampen. En sikker 3-0 seier til Martin men det var artig å se Binak som ikke har bokset på en stund gjøre comeback.

Vegar Tregren i lett tungvekt fra Ulf-an hadde en meget tøff motstanderen, Scott Forrest. Skotten har som Vegar et sølv fra junior VM, men det var fra 2012 og han har i den senere tiden tatt seg in i den internasjonale seniortoppen. Vegar viste ingen som helst respekt og går inm og vinner kampen med 3-0 etter fantastisk boksing. Her imponerte Vegar med boksing på virkelig høy nivå. Vegar fikk også prisen som beste hjemme bokser.

I tungvekt avsluttet Kevin Melhus fra Oslo BK landskampen med å beseire Connal McDonald med 3-0. Kevin viste frem en herlig teknikk og manøvrerte ut den tøffe skotten med god distanseboksing. McDonald deltok på junior EM i fjor og var hele tiden farlig, men Kevin har tatt sin boksing til et nytt nivå og kunne hele tiden kontrollere skotten og fikk inn flere tydelige treffer i den siste runden.

Resultat Norge - Skottland 6-1
54 kg Camilla Johansen, NOR - Stephanie Kernachan, SCO 3-0
56 kg Jack Turner, SCO - Ali Srour, NOR 3-0
60 kg Hadi Srour, NOR - Lewis Paulin, SCO 3-0
64 kg Ingrid Egner, NOR - Elaine Greenan, SCO 3-0
64 kg Salavat Khatuev, NOR - Steven Beattie, SCO 2-1
81 kg Vegar Tregren, NOR - Scott Forrest, SCO 3-0
91 kg Kevin Melhus, NOR Connal McDonald, SCO 3-0

Ekstrakamper
69 kg Jamshid Nazari, NOR - Halvdan Revhaug, NOR 3-0
75 kg Martin Larsen, NOR - Binak Voksha, NOR 3-0

Sportslig hilsen
Erik Bredler, sportssjef