Laglederrapport Olaine Grand Prix | Norges bokseforbund

Laglederrapport Olaine Grand Prix

Vi var denne gang invitert til Olaine Grand Prix i Riga i Latvia, og hadde i utgangspunktet tenkt å stille med fem utøvere. Men p.g.a skader og sykdom ble det til at vi reiste med tre av de beste jr. bokserne våre. de tre var Shaun Liverød TK, Christian Bekkelien Gran BK og Martin Reppen Kvikstad Raufoss BK. Christian Bækkelien
Publisert: mandag 08. desember 2008

Med som trenere/ledere var Kjell Sørum Gran BK og Erik Dahlèn Raufoss BK. Vi reiste tidlig torsdag morgen den 27.11.08 med fly fra Gardermoen, mellomlandet i Danmark og ventet noen timer der før vi tok flyet videre til Riga, og ankom tidlig på kvelden. Der ble vi innlosjert på hotell med etterfølgende bespisning og innformasjon ang. turneringen.Vi fikk også tid til en treningsøkt på kvelden for å få vekk litt reise stivhet og for å forberede oss på tøffe tak fredag!

 

Christian Bækkelien

Fredag morgen var det veiing og trekking, og våre gutter var i fin vekt. Christian trakk en fra Litauen, Martin skulle møte en fra Russland og Shaun fikk motstander fra Latvia.

Christian var først ut av våre og tok flott tak i kampen i første runde, med lange rette støt holdt han sin motstander fint på avstand denne runden. Samme oppskrift blir fulgt i andre runde i tillegg til at Christian flyttet seg fint sideveis etter at han hadde slått. Tredje runde kommer motstander litt mer inn i kampen, men Christian er fint med hele veien også i den runden. Fjerde og siste runde merker nok Christian det tøffe presset som motstander har holdt gjennom hele kampen og kommer litt på etterskudd denne runden, men bokser glimrende gjennom hele kampen. Både Kjell og undertegnede var usikre på resultatet før dommerne sa sitt. men det ble ett knepent 4-1 tap. Christian har vært en del plaget med astma, og dette er nok litt av forklaringen på at siste runde ble litt tung for hans del. Men alt i alt en glimrende gjennomført kamp av Christian!!

 

Martin Reppen Kvikstad

Martin Reppen Kvikstad var andre mann ut. Her var det motstander fra Russland som ventet, han var også south paw bokser. Martin utenfor Norden og kan være veldig godt fornøyd med den debuten. Jeg siterer Kjell Sørum: Martin bokset sin beste kamp noensinne og tok ut det maksimale han har pr. dags dato! Det stemmer nok godt også, Martin viste seg frem fra sin aller beste side selv om det ble tap denne gangen.

 

Shaun Liverød

Shaun Liverød var sist ut, også her ble der knepent tap. Shaun møtte en bevegelig og vanskelig motstander, og hadde litt problemer med å få "stengt han inne". Det var hele tiden Shaun som presset, men motstander kom seg vekk på sidene og kontret godt selv om Shaun også traff mye. Godt bokset selv om det ble tap denne gang! Gutta våre gjorde en strålende innsats med flagget på brystet, de viste at vi er på vei til noe. Selv om vi gikk tidlig ut av turneringen ble det satt av tid til trening med gutta, og innsatsen var på topp også her

 

Fokus på kvalitet

Jeg har nå jobbet med u/jr. i en to års periode så langt. Dette har vært og er fortsatt en spennende og meget givende oppgave for meg. Gutta og jeg har jobbet hardt sammen hele denne perioden. Trening, litt treningslære der mat/drikke og hvile har vært tema, samt at vi har lagt vekt på trivsel og miljø har vært viktige ingredienser på samlinger og turneringer! Dette ser nå ut til å gi gevinster i form av økt kvalitet på våre samlinger der det nå er stor konkurranse om å være best/prestere slik at en blir lagt merke til! Derfor skal vi fortsette med det vi har startet, og holde på til om så krampa tar oss!! Resultatene er rett rundt hjørnet, men vi trenger flere kamper og den rutine som følger med det for å kjempe mot den type motstandere eller bedre som vi møtte i Riga.



Rutinerte motstandere
Motstanderne vi hadde der hadde fra 70- 100 kamper allerede, mot våre 25-30!! Viktig blir det derfor å delta på alt som er av turneringer i Norden, men denne type turneringer "Riga" skal vi også være med på i langt større grad enn vi har vært så langt, rett og slett fordi vi har de typene i norsk boksing på u/jr. siden som vil profitere på dette om vi er tålmodige og fortsetter den jobben som er satt i gang!! Den viktigste jobben gjøres allikevel i klubbene rundt om i landet. Og min oppfatning er helt klart at det gjøres en meget god jobb rundt om i landets klubber!! Teknikken til utøverne er blitt bedre, likeså det taktiske! Dette må vi dyrke videre som best vi kan! Det er sagt mye om at vi ikke er så flinke til å samarbeide i bokse-Norge!?! Dette er et tema vi kanskje skal legge dødt!!?? Jeg oppfatter en positivitet, glede og entusiasme over det vi driver med uten unntak hos de trenere og ledere jeg har kontakt med på u/jr. siden. Nettopp derfor tror jeg at vi vil lykkes med denne generasjon u/jr. boksere!!


Vi trenger flere

Til slutt: alle u- mestere, pluss ett par stk som ikke nådde helt opp skal på samling i januar, dato, klokkeslett og sted kommer snart til den enkeltes klubb! Så til alle u/jr.boksere: hold dere godt i gang i jula, oppgaver venter for den som vil være med å løfte norsk boksing til nye høyder!!!

 

Mvh
Erik Dahlèn