Kretsdommerkurs avholdt i Oslo | Norges bokseforbund

Kretsdommerkurs avholdt i Oslo

I helgen ble det avholdt kretsdommerkurs i NBFs lokaler på Ullevål i Oslo. Kurset var på ca 15 timer, fordelt på en del teori, skriftlige oppgaver, praktiske oppgaver, mye diskusjon og en avsluttende prøve/eksamen.
Publisert: onsdag 17. desember 2008

Det ble ei flott helg, mye takket være aktive og interesserte deltakere. På lørdag var vi så heldige at vi fikk komme på lokalet til Max Mankowitz i Oslo BK for å praktisere dømming, og Oslo BK sine boksere hjalp oss slik at vi fikk arrangert en merkekamp, en diplomkamp og to sparringsmatcher. I sparringsmatchene fikk deltakerne bruke ”tellere”, og de fikk også god trening i å føre merke-, diplom- og ordinære skjemaer. NBFs utdanningskomite vil gjerne få takke Max og bokserne for at de stilte opp for dommerkandidatene på en lørdag ettermiddag. Det setter vi veldig stor pris på!

 

Seks kandidater avla avsluttende prøve, og det er hyggelig å kunne fortelle at alle bestod prøven. Prøven består av en del bokseteori, dommerteori og selvsagt noe dommerskjemaføring. Vi vil gjerne få gratulere Lennart Karlsen, Pors, Kent Karlsen, Pors, Christian Haugland Nilsen, Kolbotn, Halvard Dypvik, Kolbotn, Thea Christine Holm Fogstad, Bærumsverk og Anne Tjønndal, Bodø BK med vel gjennomført kurs og bestått ”eksamen”.

 

Gjennom kurset er nå disse kandidatene sertifisert som merke- og diplomdommere, og etter 25-30 kamper som prøvedommere vil de også bli godkjent som kretsdommere når det gjelder å dømme ordinære kamper. Utdanningskomiteen gratulerer, og ønsker lykke til med prøvedømminga!

 

Neste kurs avholdes i Bergen like over jul (16.-18. januar), og vi håper på stor deltakelse i vestlandshovedstaden! Fristen for påmelding er 1. januar 2009, og kontaktperson i Bergen vil være Ronny Borgen Hansen (ronny.borgen.hansen@c2i.net, tlf 97757909).

 

For NBFs utdanningskomite,

Sigmund Aagaard, kursholder