Juniorbokserne gjør det bra i Vilinius, Litauen | Norges bokseforbund

Juniorbokserne gjør det bra i Vilinius, Litauen

Det var knyttet forventninger til juniorgutta våre da vi reiste nedover for å teste oss i dette selskapet av topp europeisk klasse. Og en ting skal være klart: gutta innfridde til tross for at marginene ikke helt var på vår side.
Publisert: torsdag 04. mars 2010


Først ut var Finn Olav Ulvund mot Hviterusslands Vitalij Kononov. Hviterusseren hadde fra før sølv i U-EM fra 2008 og deltok i JR-EM 2009 og tapte der knepent mot han som senere tok bronse i det mesterskapet. Med andre ord ingen smågutt Finn Olav var oppe mot denne gang. Finn Olav vartet opp med teknisk god og variert boksing i alle tre rundene som forøvrig ble utkjempet over 3x3 min. Vår mann lå litt på etterskudd i rundene, men tapte allikevel med bare tre poeng mot denne sterke og mer meritterte motstanderen. Motstander var ett år eldre og betydelig mer erfaren, men Finn Olav var på høyden gjennom hele kampen.

Niklas Nøstdal var nestemann ut, han møtte Revazi Tsatiashvili fra Estland. Han startet litt avventende i første runde, men tok over føringen i kampen og styrte denne de to neste rundene. Niklas var den klart best trente av disse to og sto distansen helt ut. Klar seier til Niklas som i morgen møter Litauisk motstand i semifinalen. Flott boksing av Niklas!!

Magomed Selmurzajev var tredjemann ut mot danske Abdul Rahman Bilal Kattab. Dette ble en uhyre spennende batalje med mye "sjakkspill" fra begge parter. Første runde ble uavgjort, andre vinner dansken med ett poeng. Og tredje og siste blir igjen uavgjort, dette fører til at dansken vinner med sifrene 3-2 noe både vi og de danske sekundanter ble overrasket over. Nordisk står for døren, der skal dette revansjeres, det var Magomed helt klar i sin tale på!!

Sistemann ut var Stian Haug, også han fikk dansk motstander ved navn Jihad Bilal Kattab, her gikk første runde til Stian. Andre runde ble uavgjort, mens tredje runde gikk dansken sin vei. Resultatet 3-2 i dansk favør kom igjen overraskende på både oss og danskene. Men sånn må en regne med i dette gamet. Her blir det også revansje oppgjør under Nordisk i Oslo om to uker. Stian var også klar sin tale om at dette skulle hevnes.

Det er med stolthet vi norske trenere kan registrere at den jobben som gjøres i klubbene bærer frukter. Gutta viste seg frem på en flott måte med god teknisk og taktisk boksing, det mangler litt fysisk styrke og erfaring før vi er helt oppe blant de beste. Det vi allikevel registrerer er at det er ikke langt igjen før vi kan måle oss helt med de beste i Europa. Vi skal bare fortsette med den jobben som gjøres, reise rundt på turneringer, fortsette å trene godt i klubbene og møtes til samlinger for å trene, sparre og utveksle erfaringer sammen. Det er god grunn til optimisme for norsk boksing.

Nå samles vi rundt Niklas og gir han den støtten han trenger for å gå videre!

Mvh
Erik Dahlen