Innlegg fra styremedlem Svein Ivar Riiser foran tinget om en uke | Norges bokseforbund

Innlegg fra styremedlem Svein Ivar Riiser foran tinget om en uke

Styremedlem Svein Ivar Riiser kommer med innspill om hva boksenorge mangler og trenger i tiden fremover. Han gir også en vurdering av de han absolutt mener bør sitte i det kommende Forbundsstyret, i tillegg bekrefter at han fortsatt er klar for en ny tingperiode hvis klubber og kretser gir han tillitten
Publisert: mandag 28. mai 2007

 

 

Boksing som norsk idrett, med framtida foran seg

 

I forbindelse med forestående valg av NBF sitt styre for neste 3 års periode er det viktig at en velger representanter som evner å se framover og som evner å få prioriterte saker gjennomført.

 

Oppgavene er mange og interessante. Det er nødvendig med nye tanker og ideer, og å kunne sette disse ut i livet uten hele tiden å tenke politisk, men i større grad vinkle målene gjennom strategier for å nå disse.

 

Dette er enkelte punkter som jeg vil hevde er avgjørende for å sikre levekraftig boksesport i Norge:

 

·         Profesjonell boksing i Norge, underlagt NBF

·         Moderne bokselokaliteter som har;

Innbydende garderobeanlegg for gutter og jenter - Treningshall som rommer ringer, sekker og annet bokseteknisk utstyr - Vektrom for apparater og frivekter - Treningshall for frie aktiviteter som kan ivareta behov for

boxaerobic, fitnesboxing, rytmisk boxing med mer.

  • Profesjonelle trenere, aktive klubber hvor bokserne skapes.
  • Framsynt, moderne boksestyre som ser (og tør) ta utfordringene som ligger foran oss.
  • Bokse-enere, dvs. norske boksere på internasjonalt nivå (toppidrett)
  • Rekruttering, en sterk og rask vekst av medlemsmassen, tilbud til bredde slik at mange, mange flere synes boksing er noe å satse på som ”fritidssyssel” (riktig; satt fritidssyssel da dette inkluderer, ikke ekskluderer). Framvekst av toppboksere vil bare intensiveres ved slike tiltak og således være positivt for både topp og bredde.

 



Profesjonell boksing i Norge. En utopisk drøm. Eller?


Som alle vet så har vi en mixed sammenstilling av proff- og amatøridrett innen mange idrettsgrener. Nevner her Sykkel - Fotball - Alpin - Golf.

For mange år siden valgte en (som Ørnulf Hansen har uttalt til pressen nylig) i NBF og ikke ta med profesjonell boksing. Imidlertid gjorde NBF sitt styre viktige forberedelser i og med at vi den gang sikret NBF å være rettighetshaver for utstedelse av norske profflisenser i den Europeiske union. - Nå vil tiden være moden for å gjenoppta dette arbeidet med profesjonell boksing i Norge. Synet på boksing har endret seg sterk i det norske samfunnet de senere årene. NBF har gjort boksing til en stueren idrett de senere årene, noe vi ser gjennom vår internasjonale representasjon i viktige verdensomspennende boksenettverk hvor bl.a. Per Flatabø, Odd Syverstad og Ørnulf Hansen er aktive. NIF hører også på hva NBF mener om ulike idrettssaker.

 

 

 

Innbydende lokaliteter

Det er greit at boksing skal forbindes med svette, fattige kår og gamle nedslitte lokaler med mye godt i veggene. Det er imidlertid tvilsomt at dette vil trekke tusener av potensielle medlemmer til lokalene for å lære sporten. Et moderne Bokse- og treningssenter vil være et overskuddsforetagende for dyktige og nødvendige investorer i dette markedet.

 

Profesjonelle trenere er et must i tiden. Det har vært et generasjonsskifte (faktisk flere skifte. Det er imponerende at det faktisk fortsatt finnes trenere med dugnadsånd og gratisarbeid som betaling). Det må legges til rette for en økonomi som sikrer kompensasjon til trenerne.

 

Punktene som er nevnt ovenfor griper inn i hverandre og vil som en pakke sikre at premissene vil være til stede. - Det er idrettsgrener tett opp til våre som delvis har lyktes bra i dette arbeidet.

 

Hvem kan ivareta slike oppgaver, hvordan jobbe for å nå mål som sikrer boksing som en sterk del av det norske idrettskartet.

 

 

 

Kandidater:

Følgende representanter fra valgkomiteens forslag vil jeg gjerne gi noen kommentarer til for å kunne nå de målene jeg mener vi må strekke oss mot;

 

  • Haktor Slåke som president i den neste perioden. Han har godt kjennskap til idretten vår og kjenner administrative ledd i NIF. Det er meget viktig at han har et sterkt styre  med seg,  som pådrivere og styrende i prosessene.
  • Roy Freddy Andersen som visepresident (og hvem vet, president ved neste korsvei). Roy er moderne. Han har vært med i NBF sitt styre tidligere og har både et viktig nettverk, sunne synspunkter og et markedsrelatert syn på tilnærmelsene av saker som skal gjøres. Jeg har hatt gleden av å sitte i styre med Roy tidligere.
  • Kari Jensen og Janne Nylander. Jeg mener at disse bør inn som medlemmer i styret. Dette vil sikre et moderne syn på idretten vår, virkelig presentere styret som moderne overfor resten av idretts Norge. Om disse; Kari er virkelig ei jente med tæl og som har sunne, nytenkende ideer som hun bør få være med på som styremedlem og sette ut i livet. Hun er vel også den som kjenner pulsen fra de aktive best.  - Janne kjenner jeg bare flyktig, men hun er observert som aktiv i miljøet gjennom Bærum bokseklubb og som jeg tror har oppfatninger som vil bidra til et velfungerende styre.

 

 

 

Jeg har ved dette tinget valgt å prioritere Ting-helgen sammen med min fantastiske sønn Patrick, som jeg har ansvaret for 2. hver uke og er således ikke til stede i Moss (jeg er ikke innstilt av valgkomiteen som kandidat til neste styre og har derfor gjort denne prioriteringen).

 

Jeg har laget disse kommentarene for å understreke hva jeg mener vil være viktige elementer for en modernisering av NBF sin strategi.

 

Avslutningsvis vil jeg  tilføye at om en finner at jeg kan bidra aktivt til å nå mål boksenorge mener vi skal ha, så stiller jeg meg fortsatt til disposisjon som kandidat til styremedlem for neste periode.

 

 

Vennlig hilsen

Svein Ivar Riiser

(Styremedlem)