Hvem vinner under NM i Tønsberg? | Norges bokseforbund

Hvem vinner under NM i Tønsberg?

Redaktør Frank Robert Walstad har i år som i fjor vurdert bokserne foran Norgesmesterskapet i Tønsberg til helgen. For de bokserne som ikke blir vurdert av meg som gode nok til å vinne gull er det jo bare en måte å motbevise det på: å vinne....
Publisert: mandag 26. februar 2007

Innen fristen fred. 23. var det kommet følgende påmelding til NM-senior som arrangeres i Tønsberg 02.-04. mars. Det er 15 damer og 40 menn som skal kjempe om titlene som norges beste boksere i de repektive vektklassen. Hvem vinner? Redaktør Frank Robert Walstad vurderer utøverne:

Kvinner

 

52 kg

Yvonne Medbye, B-30

Yvonne får ikke kamp og må gå opp en vektklasse

 

 

54 kg

Therese Bjørnaas, B-30                                    

Kristin Soot, AIK Lund                    

Når Yvonne kommer opp fra klassen under er hun en god favoritt til å vinne her. Soot fra AIK Lund som overbeviste under Skarnes Cup 2007 må sees på som en solid utfordrer til tittelen.

 

 

57 kg

Linn Sveen, TK

Ingrid Maria Mathisen, Dingo BK                  

Tonje Halvorsen, B-30                                      

Renate Medbye, Oslo BK                

Ingrid Egner, Oslo BK

Den største kvinneklassen kommer til å koke ned til at Ingrid Egner vinner med klar margin. Bronsemedaljør fra sist EM; Ingrid Egner er en klar favoritt, men hun kan få brynt seg på fjorårets Kongepokalvinner Renate Medby (som bemerkelsesverdig fødte barn i november og er allerede tilbake i ringen)      

 

 

60 kg

Ann Kristin Hornsletten, OSI Boksing

Kari Jensen, Oslo BK

Europamester Kari Jensen har trappet ned på den internasjonale boksesatsingen på grunn av jobb, men er den klareste favoritten til å vinne i dette mesterskapet. Kari vinner med god margin uansett hvilken klasse hun bokser i.

 

 

63 kg

Vera Schnabel, Bodø BK                  

Ingrid Mørk Johansen, Trym IL

Vera ble mester i fjor i 60-kilosklassen, og har bokset såpass mange kamper at hun bør ro dette i land med kontrollert boksing. Hvis hun derimot blir med på krigingen som sannsynligvis Ingrid Johansen byr opp til, så kan dette bli et jevnt oppgjør.

 

               

66 kg

Vibeke Aune, TSI Boksing                              

Line Hansen, Mo BK                                        

Lotte Lien, Trym IL

Forbundspokalvinner fra juniormesterskapet; Lotte Lien er favoritt i denne klassen. Hun er den med klart flest kamper og meritter av disse tre. De to andre; Aune og Hansen er jevngode, og den muligheten de har til å slå unge Lien er ved å vinne åpningsrunden for så å danse rundt den kortere Lotte Lien.   

 

 

 

MENN

 

57 kg

Ole Johan Ribe, Askim Thunder

Ole Johan får ikke kamp og må gå opp en vektklasse

 

 

60 kg

Eirik Sjursen, Drammen BK                              

Dahl, Rune, Drøbak BK                    

Kim Andre Myhre Hansen, Mysen BK                         

Dag Runar Faugstadmo, Mo BK

Rune Dahl er favoritt i denne klassen. Han imponerte i fjorårsfinalen i 69 kilo, som han tapte meget knepent. I år går han to vektklasser under fjorårets, noe som kan gi han problemer med tempoet over fire runder. Men alt i alt er Rune hakket bedre enn de tre andre. Juniormester og råsterke Eirik Sjursen kan kanskje by opp til dans, men han har ikke rutinen til Rune Dahl og taper på det.

 

 

64 kg

Carlos Flores, IF Ørnulf     

Rex Nazareno, IF TK                                         

Tevje Eggan, Trym IL                       

Alexander Jacobsen, Bergen AK                    

Aleksander Andersen, IF Pors                                       

Espen Larsson, Apollo Boxing                       

Mehdi Mohseni, Oslo BK                

Rafael Michelett, Mysen BK

Mohseni og Flores er de som utmerker seg mest i denne åtte mann store klassen. Begge er dyktige og noe utradisjonelle boksere som det er vanskelig å få tak i, og de har tidligere NM-gull med seg i bagasjen. Årets beste juniorbokser Alexander Jacobsen kan også blande seg inn i gullkampen, men han må bokse opp mot sitt beste i tre kamper for å innkassere en ny gullmedalje. Tipset går i favør til Mehdi Mohseni, fordi han kan være så fordømt vanskelig å få inn noen slag på når han bestemmer seg for det…

 

 

69 kg

Alexander U. Hagen, Flekkefjord BK             

Endre Steiro Blankert, IF TK                                           

Henrik Gisholt, Sentrum                    

Ekrem Yerlikaya, B-30

Simen Smaadal, Ski BK                                     

Mohamed Massoudy, Oslo BK                                                     

Poria Rasheed, Oslo BK                   

Christian Kvatningen, TBK

Adlan Satujev, Stord BK

Fjorårets Kongepokalvinner Mohamed Massoudy er boksemessig noen klasser over de andre i denne vektklassen. Spørsmålet til Massoudy er om den fysiske formen er i toppklasse: han har hatt en pause på en del måneder og startet boksetreningen igjen for en drøy måned siden. Han har derimot hatt klassesparring med den danske proffbokseren Martin Kristiansen de siste ukene, og rapporteres å være i bra slag. Hans største utfordrer til et nytt NM-gull er Christian Kvatningen fra TBK. Kvatningen er en rutinert luring, som kan skru opp tempoet i kampene til et nivå hvor de fleste blir svimmel. Hvis Christian kan slite ut Massoudy i de første rundene så har han en fair sjanse til å vinne…, hvis ikke så tar Mohamed med seg nok et NM-gull hjem til Oslo.

 

 

75 kg

Christian Sund, AK Bjørgvin                          

Otto Tangstad, IF TK                                       

Robert Møller, Gran BK                    

Boye Nørve, B-30                                              

Glodi Eneste, AIK Lund                   

Kristian Olsen, Moss BK

Mellomvektsklassen er den mest spennende klassen på papiret. Her har vi unge, gamle, utradisjonelle og noen krigere av boksere i en fin blanding. Hvem som trekker det lengste strået er ikke godt å si… Rutinerte og steintøffe Boye Nørve er en knapp favoritt, men han skal få kjørt seg mot den rette venstra fra Tangstad, uppercutene fra golvet til Eneste, teknikken til Sund og tøffheten til Møller og Olsen…. Trekkingen og dagsformen til de respektive utøverne vil avgjøre i 75 kilo.

 

 

81 kg

Alexander Martinsen, Drammen AK

Thomas Sund, AK Bjørgvin                            

Adam Temirbulatov, Trym IL                          

Trond Orheim, Moldekam. BK                        

Gabriel Solheim, Stord BK                

Thomas Lysne, Mysen BK

Alexander Martinsen er den beste poengbokseren av disse seks, og skal hvis han holder hodet kaldt innkassere dette gullet med god margin. Thomas Sund er en av utfordrerne som kan på en god dag slå Martinsen, men da må han imponere stort.

 

 

91 kg

Zlatko Kazaz, Fredrikstad BK          

Jan Egil Gausel, Dingo BK               

Anders Bettum, Sentrum BK                           

Christoffer Losen, Apollo Boxing                   

Stian Emberland, Stord BK

I denne tungvektsklassen kan ei ørtæv være nok for å slå seg gjennom til neste runde… Ser vi bort i fra det det innlysende knock-out slaget som kan sende alle disse på rumpa, så er det energiske Zlatko Kazaz som vil stå igjen med gullmedaljen. Kazaz er den letteste av disse bokserne og det fører til at han vil holde et noe større tempo som vil slite ut hans motstandere. Jan Egil Gausel har bokseteknikken i orden og kan være en potensiell utfordrer, men klarer han tempoet?

 

 

+91 kg

Andreas Barkhall , Trym IL

I år som i fjor er Andreas alene i den tyngste klassen og får dermed ikke kamp.