Hvem blir norsk mester i helga? | Norges bokseforbund

Hvem blir norsk mester i helga?

Redaktør Frank Robert Walstad har i år som tidligere år vurdert bokserne foran Norgesmesterskapet i Bergen til helgen. For de bokserne som ikke blir vurdert av Redaktøren som gode nok til å vinne gull er det jo bare en måte å motbevise det på: å vinne....
Publisert: mandag 03. mars 2008



Innen fristen var det kommet følgende påmelding til NM-senior som arrangeres i Bergen 07.-09. mars. Det er 19 damer og 41 menn som skal kjempe om titlene som norges beste boksere i de respektive vektklassen. Hvem vinner? Redaktør Frank Robert Walstad vurderer utøverne og "utroper" hvem som vinner... Hvis du skal ha fasiten på denne kvalifiserte gjetningen så må du møte opp i Bergen til helgen:


”Vinneren” i hver klasse er uthevet


Kvinner

 

52 kg

Eva Merete Lindseth        Moldekam. BK

Mirja Luukkanen                  Fighter BK
Christina Johannessen         TSI

Lindseth fra Molde skal normalt vinne denne klassen, men kan bli utfordret på styrke av Luukkanen som har vært innom kickboksing. (Det sto tidligere at Lindseth var juniormester i år, noe som var feil, Red.)



54 kg

Tonje Sørli                           Champions BK

Marielle V. Hansen             Bergen AK

Kristin Soot                         Oslo BK

Dette er spennende klasse som vurderes som helt åpen. Marielle Hansen var god under Jr.-NM i Trondheim og har et godt teknisk register, men Soot og Sørlie er fysisk sterkere og har mer rutine. Her vinner den som vil det mest, biter tennene sammen og fullfører med det høyeste tempoet.



57 kg

Britt Janne Mardal               Bergen AK

Ingrid Egner                        Oslo BK

Kortversjon: Ingrid Egner er rangert som nummer to i Europa og som nummer fem i verden på februarrankingen, så her vinner Ingrid. Hvis Ingrid blir alene i denne klassen, så går hun opp til lettvekt og vinner der.




60 kg

Cathrine Heggøy Fonnes     Champions BK

Anne Tjønndal                      Bodø BK

Renate Bolland                  Trym IL

Dette er også en åpen klasse, med den fysisk mest overlegne Renate Bolland med et knøttlite forsprang på de to andre. Cathrine Fonnes ble kåret til juniormesterskapets BESTE bokser (da bokset hun i 75 kilosklassen!) og imponerte stort. Fonnes har bakgrunn fra kickboksing og vinner her hvis hun får bokse på avstand og kontrollere med kontrastøt. Renate Bolland kan på sin side skilte med stor slagkraft og vinner dette hvis hun får tak i motstanderne.    



63 kg

Vera Schnabel                      Bodø BK

Ingrid Mørk Johansen         Trym IL

Line Klubben Hitland           AK Bjørgvin

Katrine Aarbø                       Stord BK

Fam Elgan                             Champions BK

Ingrid Brevik Hegle          B-30

Ingrid Hegle er den beste bokseren av disse seks og vinner her hvis hun møter opp i form!? Hvis ikke så vil den meget rutinerte Schnabel ta med gullet hjem til Bodø (kanskje truet av den fysisk sterke Ingrid Johansen). Juniormester Fam Elgan er ikke sterk nok til å vinne dette, men hun kan godt vinne sølvmedaljen med riktig trekning.




70 kg

Lotte Lien                            Trym IL

Birgit Reitan Øksnes            Fighter BK

Birgit Øksnes kommer til Bergen med kickbokser-bakgrunn, og de ordner bestandig severdige kamper. Det er da synd at det er Lotte Lien som står i det andre hjørnet, og som er helt umulig å treffe i sin south-paw stil. Lotte vil vinne dette med mesterskapets høyeste poengscore.

 

 



Menn

 

54 kg

Christian Bækkelien         Gran BK

Ole Johan Ribe                      Mysen BK

Christian var den bokseren som imponerte meg mest under junior-nm uten å vinne... (Da bokset han riktig nok i vektklassen over) Han er kanskje den bokseren med størst teknisk reportoar og best blikk under årets mesterskap, og vinner her klart. 




57 kg

Martin Reppen Kvikstad      Raufoss BK

Årets juniormester blir nok alene i denne klassen, og kan hvis han vil gå opp i lettvekt.




60 kg

Eirik Sjursen                       Ski BK

Deepo Singh                         Bergen AK

Morten Misund                     B-30

Eirik Sjursen fra Ski BK kan bli den første norske mesteren som vinner med bare uppercutter til kroppen... Han sliter ut sine motstandere med sugende slag til mellomgolvet og vinner på det!




 64 kg

Rafael Michelet                     Mysen BK

Alexander Jacobsen             Bergen AK

Stian Thorstensen                Oslo BK

Madhi Mohseni                  Oslo BK

Carlos Flores                        Oslo BK

Dette er mesterskapets "beste klasse"!!!
Hjemmebokseren Jacobsen har bokset flere kamper i år enn de fire andre til sammen og har "motoren" i orden. Det at han har boksenorges (beste?) taktiske sekundant i hjørnet i form av den tidligere landslagstreneren Hjalmar Styve kan være det som gir Jacobsen overtaket i jevne kamper. Michelet og Flores har noe av den samme fordelen; de slår knallhardt. Thorstensen rapporteres å komme med mesterskapets største lunger...  Her er det mange utfordrere, fire faktisk!          Vinneren på søndag til tross for fire andre gode kandidater er i år som i fjor: Mehdi Mohseni. Han er helt umulig å treffe når han er på sitt beste, og han pisker inn lynraske treffere som gjør til at poengene renner inn.


 

69 kg

Simen Smaadal                   Ski BK

Aleksander Andersen          IF Pors

Henrik Gisholt                      Sentrum

Tommy  Antonsen               B-sparta

Ruslan Sjidokaev                  Stord BK

Tom Daniel Johansen          Raufoss BK

Stein Atle Ness                      Bergen AK

Ekrem Yerlikaya                   B-30

Tore Tømmervik                  B-30

Øzkan Erkman                       Sp.kl. 09

Mesterskapets største klasse har ingen klare enere. Det finnes flere med potensiale, men ingen som har slått til helt. Ekrem Yerlikaya er utrolig eksplosiv og kan med god trekning slå seg frem til en finale. Simen Smaadal og Tom Johansen er to unge, teknisk gode boksere som begge har mulighet til å gå til topps. Smaadal har vært skadefri over lengre tid og er den med best forsvar av disse utøverne, noe som er "det lille ekstra" som tar han til topps i weltervektsklassen.




 75 kg

Robert Møller                       Gran BK

Hamba Mwenze                    Trondhjem BK

Glodi Eneste                         AIK Lund

Andreas Lødrup                   Fighter BK

Poria Rasheed                      Oslo BK

Mykaylo Ivachenko              Braatt IL

Pawel Gardecki                     Braat IL

Når Christian Kvatningen meldte forfall i denne klassen gikk mesterskapets "beste kamp" opp i røyk dessverre. Tilbake står Glodi Eneste, som er et til to hakk bedre enn alle sine motstandere i mellomvekt og venter på bedre motstand. Ingen av de andre som møter opp her er i nærheten av AIK Lund bokseren sin klasse og de må ta til takke med (i beste fall) sølvmedalje. Gull til Glodi.





81 kg

Torleif Gjernes                     Voss BK

Alexander U. Hagen             Flekkefjord BK

Thomas Sund                      Bjørgvin

Gabriel Solheim                    Stord BK

Thomas Lysne                      Mysen BK

Trond Orheim                      Moldekam.

Nå begynner vi å komme opp i vektklasser hvor et slag skiller deg fra toppen av pallen og det å ligge med nesa i gulvet. Alexander Hagen kan vise frem god teknisk boksing og kanskje imponere litt, men vinneren blir derimot den atletiske Thomas Sund, som er for sterk og rask for de andre i denne vektklassen. Byen er Bergen og vinneren er Sund.





91 kg

Mario Rogulj                       Drammen AK

Bjørn Pettersen Wester      IF Ørnulf

Jan Egil Gausel                      Dingo BK

Odd A. Sund                          Bjørgvin

Kim Kolvik                             Moss BK

Tekniske Gausel og hurtige Sund kan på gode dager blande seg inn i gullstriden, men i denne klassen vil rutinen til Mario Rogulj ta gullet hjem til Drammen. Rapportene sier at Mario har imponert på trening, og har han nok luft i lungene så vinner han her! 




+91 kg

Tom Johansen                      IF Ørnulf

Andreas Barkhall              Trym IL

Endelig et supertungvekts-oppgjør, men hva skal jeg si om denne klassen? To utøvere som nesten ikke har bokset de siste fire årene.. de imponerer angiveligvis på treningslokalet men hvordan vil dette slå ut i kamp? Dette blir i hvertfall et spennende og åpent oppgjør, hvor magefølelsen min tilsier at den yngste av de to; Andreas Barkhall har mest å bevise og vinner på stopp.