Hva betyr overgangen til World Boxing (WB) for norsk boksing? | Norges bokseforbund

Hva betyr overgangen til World Boxing (WB) for norsk boksing?

Publisert: tirsdag 23. januar 2024

World Boxing (WB)

Historikk:
Norges Bokseforbund ble medlem av det ny-oppstartede Bokseforbundet for Olympisk boksing; World Boxing 25. november 2023. NBF var tidligere medlem av IBA, som i fjor sommer ble ekskludert fra olympisk boksing av IOC.
--------------------------------

Hva betyr overgangen til World Boxing for norsk boksing?

Det blir i praksis ingen endring på noe som helst for 99,99% av det vi gjør i norsk boksing. Startbøker, dømmingen og regler er World Boxing sitt regelverk (dette er det olympiske bokseregelverket)

Klubb-boksing
Nesten alle land hvor norske boksere vanligvis reiser til for å bokse er allerede medlem av WB. På klubbnivå så går ca. 90% av kamper som bokses av norske utøvere (diplom og ordinærboksing) i Norge, og ca. 6-7% i de nordiske landene. De siste få prosentene går primært i typisk England, Tyskland og noen få land til. Men ingen klubb-boksing skal foregå i land som ikke er medlem av WB, hvor flere medlemsnasjoner kommer i tiden fremover.

27 medlemsland er som følger: Argentina, Australia, Brasil, Canada, Tsjekkia, Danmark, England, Finland, Franske Polynesia, Tyskland, Storbritannia, Honduras, Island, Jamaica, Mongolia, Nederland, New Zealand, Nigeria, Norge, Panama, Filipinene, Skottland, Surinam, Sverige, USA, Jomfruøyene og Wales.

NBF Internasjonal boksing - utøvere
Våre beste landslagsutøvere og dommere vil av NBF kun bli påmeldt i World Boxing mesterskap som EM, VM og typisk store internasjonale turneringer som går i europeiske World Boxing land hvor vi vanligvis deltar. Mesterskapskalenderen oppdateres stadig av WB https://worldboxing.org/competitions/

NBF Internasjonal boksing – trenere og dommere
Det jobbes også i WB for kompetanseheving med et utdanningsprogram for dommere og trenere på internasjonalt nivå, dette er ikke ferdigstilt enda.

Det blir også en betydelig forenkling i regelverket til WB slik at det blir forbundet (NBF i vårt tilfelle) som godkjenner og innstiller hvem som skal delta som trenere, ledere og dommere i internasjonale mesterskap.

---------------------------------------------------------------------------