Hadi Srour til finale i Serbia, bronse til Shamilov | Norges bokseforbund

Hadi Srour til finale i Serbia, bronse til Shamilov

Hadi Srour vant semifinalen i Belgrade Winner, og er klar for finale mot Jason Easton fra Skottland. Det ble tap for Surkho Shamilov, og han står dermed igjen med en fin bronsemedalje i turneringen.
Publisert: søndag 26. april 2015

Geir Vestvik rapporterer fra semifinalene i den tøffe AIBA turneringen. Hadi i 64 kg bokset glimrende og slapp aldri Israeleren Igor Lazarev ordentlig inn i kampen. Israeleren gikk veldig lavt og Hadi slo litt for høyt i de første kombinasjonene. Etter hvert tunet han seg inn, styrte med sin venstre og satt tydelige støt med høyre både til hode og kropp. Etter at Hadi hadde vunnet de to første rundene visste vi at Israeleren kom til å komme enda mer. Han maste og presset mye, men Hadi danset elegant unna og satt sine nødvendige kontrastøt. Solid 3-0 seier til Hadi.
I morgen venter Jason Easton fra Skottland i motsatt hjørne. Han overbeviste mot Sveriges Laziz Shafirov i kvarten og vant på KO til kroppen i semifinalen idag. Vi er klare!
 
Surkho i 75 kg startet friskt mot den fysisk sterke Rustam Svayev fra Kazakstan. Surkho forsøkte å holde motstanderen på avstand og satte flere gode støt der ute. Kazakstaneren lå hele tiden på og traff noe med sine kraftige svingslag. Han ødela en del av boksekampen ved at han holdt og klenget mye, stanget med hode og diverse urene triks som han stadig fikk tilsnakk for. Det var et jevnt oppgjør hvor Kazakstaneren trakk det lengste strået og vant 3-0. Surkho bokset meget godt i sin internasjonale debut, noe som ble belønnet med en flott bronsemedalje.

Resultat og kommende kamper Belgrade Winner 2015
Fredag 24 april (kvartfinale)
56 kg Kyle Morrison, WAL - Ali Srour, NOR 3-0
60 kg Edgar Walth, GER - Rolf Olsen, NOR 3-0
75 kg Surkho Shamilov, NOR - Artem Masliy, ISR 3-0

Lørdag 25 april (semifinale)
64 kg Hadi Srour, NOR - Igor Lazarev, ISR 3-0
75 kg Rustam Svayev, KAZ - Surkho Shamilov, NOR 3-0

Søndag 26 april (finale)
Hadi Srour, NOR - Jason Easton, SCO

Norges tropp på Belgrade Winner 23-27 april 2015
56 kg Ali Srour, TK
60 kg Rolf Ohlsen, TK
64 kg Hadi Srour, TK
75 kg Surkho Shamilov, Sp-09

Ledere: Geir Vestvik og Morten Johansen