Gull til Sunniva Hofstad og Sofia Stigen Sørensen i Adriatic Pearl Tournament | Norges bokseforbund

Gull til Sunniva Hofstad og Sofia Stigen Sørensen i Adriatic Pearl Tournament

Publisert: søndag 13. mars 2022
På turneringens siste dag i Budva, Montenegro sikret Sunniva Hofstad og Sofia Stigen Sørensen seg hver sin gullmedalje når de begge to beseiret sterk motstand.


Sunniva Hofstad overbeviste stort i den ene runden hun fikk lov til å bokse. Hun ble rett og slett alt for sterk for sin georgiske motstander. Jenta fra Georgia tok sølv i fjorårets ungdoms-EM, men hun fikk fort kjenne på at trykket i juniorklassen er hakke hvassere. Sunniva bokset kontrollert og fint i den første runden, men traff med et par tunge slag mot slutten. Runden ender 10-9 og vi er klare for mer boksing etter ett minutts pause. Dessverre ser vi trenerteamet tar av hjelmen, og dermed kommer motstanderen aldri ut av hjørnet til runde to. Seier på RSC til Sunniva! Sunniva har mistet et par turneringer på grunn av manglende motstand, og covid sykdom, det var derfor hennes første kamp siden EM-gullet i oktober.
Sofia Stigen Sørensen møtte Alnera Brahimi fra Kosovo. Hun tok også sølv sist hun deltok i EM tilbake i 2020. Men også hun fikk kjenne på at det er noe annet i juniorklassen. Sofia Stigen Sørensen har god rekkevidde og ikke minst så slår hun hardt. Etter en forholdsvis jevn start blir bilde tydeligere og tydeligere på at vi får seier nummer to for dagen. Sofia treffer med flere fine høyre kryss, og hun klarer også å variere med tunge kroppsslag. En periode så det ut til at jenta fra Kosovo ikke ville mer, og det førte også til en telling i den siste runden. Sofia sikrer seg sin første turneringsseier i en AIBA-turnering. Gratulerer Sofia og gratulerer Aurland IL Boksing!

Sølv til Adam Arsaev!
Adam Arsaev fra AIK-Lund hadde bokset seg til finale etter en meget sterk 3-2 seier mot Kazaksthan, før han vant på WO i semifinalen. I finalen ventet en meget god cubansk bokser, men vi var tydelige på at her skulle vi ikke bokse med noe som helst respekt. Vi hadde sett i går at det var mulig å vinne. Adam gikk offensivt til verks og prøvde virkelig å vinne kampen. Fine venstre kryss gikk inn og han traff også flere ganger med jab`en til kroppen, men klarte kanskje ikke å følge opp godt nok der. Første runde endte 4-1 til Cuba. En mer aggressiv Adam kom ut i andre runde og han prøvde virkelig å ta tak i kampen og skape gode sjanser. Det bølger frem og tilbake og Adam er hele tiden med. Dessverre ender runden 3-2 til Cuba og muligheten for seier er minimal før den tredje runden. I den tredje runden blir der mye rot fra to slitne boksere, og Adam får et litt ufortjent poengtrekk for lavt hode. Det spiller ingen rolle for resultatet og Cuba tar en fortjent gullmedalje. Men Adam har vist svært god boksing, og det er ikke hverdags å få bokse mot både Kazaksthan og Cuba i samme turnering!

Julie Enge fra Vestby IL Boksing bokset direkte finale mot Italia og klarer bare tidvis å skape trøbbel for sin italienske motstander. Julie har en fryktet høyrekryss, men hun klarer ikke helt å få feste med den i dag. Hun havner litt langt unna når hun først treffer, og klarer ikke å følge opp med nye angrep. Italieneren er den beste bokseren i dag og dermed blir det tap for Julie i den som var en direkte finale.

Sara Melgård fra Raufoss Bokseklubb bokset i våre øyne en helt strålende første runde. Hun prikket treffere og vi følte nesten ikke hun ble truffet, og det følte ikke hun selv heller. Jeg måtte derfor se to ganger bort på Reinhardt Sørensen når han signaliserte for at vi hadde tapt runden 4-1... I den andre runden treffer ikke Sara like godt og hun blir litt jagende etter motstanderen som hadde bedre rekkevidde. Grei runde til Spania. I den siste runden gir Sara alt og litt til, og hun vinner den 4-1. Vi trodde på seier, men den gikk dessverre til Spania. Sara taper dermed sin direkte finale.