Gull til Hansen og sølv til Nysæther i Gee-Bee turneringen | Norges bokseforbund

Gull til Hansen og sølv til Nysæther i Gee-Bee turneringen

Publisert: søndag 13. mars 2016
Norge deltar med 7 boksere på Gee Bee turneringen i Helsingfors 10-13 mars. Totalt er 90 boksere fra 16 nasjoner påmeldt. -------------------------------------------------------- Marielle Hansen imponerte store på Gee Bee turneringen i Helsingfors, etter finaleseier over VM-2:er Lisa Whiteside fra England. Marielle viste frem en utrolig bra boksing og vinner alle runder og deretter kampen med 3-0. Hun får også helt riktig prisen som turneringens beste dameboksere. Simen Nysæther har en jevn finalekamp mot Mantas Valavicius fra Litauen, og er meget nære på å vinne på KO i den siste runden. Litaueren som bokser i WSB (World Series of Boxing) og har langt mer rutine klarer å «overleve» i den siste runden, og vinner til slutt kampen på poeng. Det ble Bronsemedaljer til Bernard Angelo Torres, Hadi Srour, Martin Larsen og Surkho Shamilov. Dette var en god turnering av den Norske troppen, der vi viser at vi ikke bare kan bokse jevnt med de beste men også vinne over dem. Marielles gull og Bernard Angelo Torres kvartfinaleseier mot den allerede OL-kvalifiserte Berik Abdrakhmanov fra Kazakhstan er et godt bevis på dette. Som vanlig viser laget et godt samhold og hjelper hverandre frem til gode prestasjoner. marielle gee bee Marielle Hansen   Resultater Gee Bee turneringen 2016 11 mars (kvartfinale) 60 kg Bernard Angelo Torres, NOR – Berik Abdrakhmanov, KAZ 2-1 64 kg Hadi Srour, NOR – Zsolt Osadan, SVK 3-0 12 mars (semifinale) 54 kg Marielle Hansen, NOR – Marjut Lausti, FIN 3-0 60 kg Sofiane Oumiha, FRA - Bernard Angelo Torres, NOR 3-0 64 kg Alfie Price, ENG - Hadi Srour, NOR 3-0 75 kg Dmitri Tretjak, FIN - Martin Larsen, NOR 3-0 81 kg Sharhei Novikau, BLR - Surkho Shamilov, NOR 3-0 +91 Simen Nysæter, NOR – Servuts Evanders, LAT 2-1 13 mars (finale) 54 kg Marielle Hansen, NOR – Lisa Whiteside, ENG 3-0 +91 Mantas Valavicius, LTU - Simen Nysæter, NOR 3-0

--------------------------------------------------------

(12.03.16): Marielle Hansen i 54 kg og Simen Nysæter i +91 kg er klare for finaler på GeeBee turneringen i Helsingfors.   Marielle vant komfortabelt semifinale mot Marjut Lausti fra Finland med 3-0. Men i morgendagens finale venter hardere motstand, Lisa Whiteside fra England som har en sølv fra siste VM. Dette blir en god måling for Marielle for å se hvordan nivået er i de kommende OL-kvalifiseringer.   Simen Nysæter fortetter å imponere i internasjonale turneringer og tok seg til finale etter seier mot Servuts Evanders fra Latvia. Evanders var en kortere motstander som jobbet hardt i alle runder men Simen vant fortjent med 2-1. I finalen venter Mantas Valavicius fra Litauen. Det ble bronse til Bernard Angelo Torres i 60 kg, Hadi Srour i 64 kg, Martin Larsen i 75 kg og Surkho Shamilov i 81 kg etter tap i dagens semifinale. Bernard Angelo Torres viser på nytt at han bokser på et meget høyt nivå. Det ble tap mot rutinerte Sofiane Oumiha fra Frankrike som tilhører den absolutte toppen, men Bernard var ikke langt ifra og ta hjem denne. Hadi Srour taper til Alfie Price fra England og får ikke riktig sin boksing til å stemme, men jobber hardt hele kampen. Det ble tap 3-0 men Hadi tar med seg god læring fra kampen. Martin Larsen møtte Dmitri Tretjak fra Finland, som han møtt 2 ganger tidligere. Det blir en jevn kamp men Martin hadde trengt noen flere kombinasjoner for å kunne ta hjem seieren. Surkho Shamilov møter Sharhei Novikau fra Hviterussland, en bokser med lang rekkevidde. Surkho sliter med å nå frem og han treffer godt til kroppen, men blir kontret litt for ofte og taper kampen 3-0.

simen gee bee 2

Simen Nysæter

--------------------------------------------

Sterk innledning for Torres og Srour på Gee Bee turneringen (11.03.16)

Had bern

Bernard Angelo Torres i 60 kg og Hadi Srour i 64 kg viste boksing på det høyeste nivå i de innledende kampene på Gee Bee turneringen i Helsingfors. Bernard vant mot Berik Abdrakhmanov fra Kazakhstan som har en VM bronse og er allerede kvalifisert for OL i Rio via APB. Bernard bokset veldig disiplinert og taktisk og vant med 2-1 mot den langt mer rutinerte motstanderen. Dette var en «stor» skalp for Torres! Hadi Srour vant 3-0 mot Zsolt Osadan fra Slovakia, som er slovakisk mestere 3 ganger. Hadi kontrollerte kampen med sin tekniske boksing og vant alle rundene. I morgendagens semifinale møter Bernard enda en tøff motstander, Sofiane Oumiha fra Frankrike som han møtte og tapte til i fjor. Hadi møter Alfie Price fra England, en motstander som han møtte og vant mot i fjor. I morgen går også Marielle Hansen i 54 kg, Martin Larsen i 75 kg, Surkho Shamilov i 81 kg og Simen Nysæter i +91 kg går inn i turneringen Turneringen er en del av forberedelsene til OL kvalifikasjon for Europa som går i Tyrkia og Samsun 07-18 april. Se alle påmelte boksere til Gee Bee turneringen her: http://www.eubcboxing.org/the-gee-bee-2016-to-be-held-in-helsinki-from-upcoming-march-11th-to-13th/   Norges tropp på Gee Bee Turneringen 2016 54 kg Marielle Hansen, Bergen AK 60 kg Bernard Angelo Torres, Gran BK 64 kg Hadi Srour, TK 69 kg Jamshid Nazari, AIK Lund 75 kg Martin Larsen, Trondhejm BK 81 kg Surkho Shamilov, Sp-09 +91 Simen Nysæter, Trym Ledere: Erik Bredler og Ole Arne Næsgård Dommer: Sigmund Aagaard