Gull til Christian Bekkelien i Pirkka-turneringen | Norges bokseforbund

Gull til Christian Bekkelien i Pirkka-turneringen

Noen ord om vår deltagelse i Finland! Det var undertegnede, Holger Bremus og dommer/kampleder Brede Johansen som ble med syv håpefulle nevekjempere over til Tammerfors! ca. 120 boksere veide inn i turneringen. Det skulle også vise seg at det er en turnering som passer godt for oss, selv om vi ikke er helt "der" enda! Men vi er på full fart tilbake! Det ble en gull,tre sølv og tre bronse med tilbake til Norge denne gang!
Publisert: onsdag 09. mai 2007


Christian Bekkelien
ble denne gang den som stakk av med gullet! Det gjorde han etter glimrende boksing mot langt mer rutinerte og sterke Niko Lahtinen fra Finland! Finnen hadde nok tenkt å kjøre over Christian med sin styrke og slagkraft, men den unge herremannen fra Gran hadde helt andre planer for kvelden! Den finske ungutten prøvde seg gang på gang, men Christian var aldri "hjemme"!! Med flotte bevegelser og god kontraboksing var seieren aldri truet for Gran-gutten!!En verdifull og god gjennomkjøring før U-EM i Ungarn til sommeren!

Simen Smaadal skulle også hatt gullet denne gang! Nico Sippola, Finland var motstander i semifinalen! Simen åpnet med å føle seg frem uten at han var beskjeden og tok kommandoen fra start! Teknisk god boksing gjorde at Simen ledet klart på poeng da han traff med en klokkeren høyre til kroppen på finnen og finnen gikk ned! Dommeren mente noe helt annet og disket Simen for å ha slått under beltet, godt hjulpet av den finske utøver! Makan til skuespill og avgjørelse er det heldigvis lenge mellom hver gang vi får se! Vi var mange som så at Simen traff rent, men det hjalp dessverre ikke! Allikevel rakk Simen å vise at han er en mann for fremtiden og bør satses på!

God sportsånd i ettertid er også et stort pluss! Mats Morka gikk opp i 57kg denne gangen, noe som viste seg å kanskje være litt tidlig! Alex Vassilijev fra Finland ble nok for sterk denne gang. Mats gjorde sine forsøk på å komme inn i kampen, men strakk ikke helt til denne gang og tapte 5-0! Det må også legges til at Mats skal helt sikkert kommer sterkt tilbake. Fin utvikling har han også hatt!

Magomed Selmorzaev prøvde seg også i en tyngre vektklasse enn vanlig, hvorfor er jeg usikker på da han hadde bare kunne "tatt" en halv kg og vært i sin normale vekt!! Men de unge herrer har ikke alltid full oversikt over dette! Magomed møtte Ville Numminen fra Finland og var godt med i kampen, men kom jevnt over litt på etterskudd! Vekt er nok en del av årsaken, men den dagen Magomed vet han har løpt nok skal han bli vanskelig å hanskes med! Det ble 5-0 tap denne gang! Magomed er ung, har talent og mye boksekunnskap! Kondisen vil nok komme den også!

Alexander Hagen møtte denne gang i 75kg! Motstander var svenske Pezhman Sethhani fra Sverige! Kampen ble en jevn affære der svensken tok initiativet de to første rundene! Derfra og ut var det "Flekkefjord ekspressen" som hadde kampen i sin hule hånd! Svensken hadde allikevel skaffet seg såpass overskudd fra de to første rundene at han fikk seieren 4-1!Når Alexander får gjort sine justeringer teknisk og kommer i gang fra start vil jeg se den som orker å stå imot! Gutten er sjeldent flink i sitt treningsarbeide og en god modell for hvordan trening, mat og hvile skal gjøres for at målene en setter seg skal oppnåes!

Jørgen Torkhildsen tapte også sin kamp mot svenske Clarence Goyeram! Det ble i tøffeste laget dette,men du verden for en innsats Jørgen legger for dagen! Svensken er meget god både teknisk og taktisk, men Jørgen lar seg ikke stoppe av den grunn!! Innsats så det holder i alle runder, men det blir svensk 5-0!

Thomas Lie Hagen var sistemann ut og møtte finske Jussi Jurvanen fra Finland! Dette ble et tøft oppgjør der Thomas etter vår mening er den som fører kampen! Harde slagvekslinger i høyt tempo der vår mann har de klareste trefferne! Allikevel blr det finsk 3-2 seier, den burde gått vår vei!!

Teamet
Holger Bremus fra Flekkefjord var med og gjorde en god innsats for våre gutter i hjørnet og med andre ting som måtte ordnes, engasjert kar er det, med mye å bidra med! Brede Johansen fra Raufoss var med som kampleder
og dommer! Dette er jo noe Brede kan godt etter mange års erfaring! Han gjorde også denne gang sine saker på en utmerket måte! Bidro fint med guttene gjorde han også! Alt i alt en fin tur der vi viser at om vi fortsetter den
jobben som er begynt, kommer vi til å nå de mål som vi har! Boksefaglig er våre gutter fullt på høyde med de andre nordiske land! Men skal vi nå helt opp dit bør vi nok forbedre oss kraftig på dette området! Vi har også en del kondisjonsarbeid som gjennstår.

Til slutt vil jeg takke utøvere, ledere og trenere som har vært innvolvert med ungdom/jr denne sesong! Samarbeidet har vært sånn jeg ser det meget godt og vi har hatt god kommunikasjon hele veien!! Riktig god sommer ønsker jeg dere alle!! PS!! Husk god sommertrening gir et godt grunnlag for de oppgaver som vi har i vente!!

Beste hilsener fra Erik Dahlèn