Gull og sølv til Norge i Nations Cup | Norges bokseforbund

Gull og sølv til Norge i Nations Cup

Publisert: søndag 30. januar 2022
Tre norske boksere var med i Nations Cup, Serbia

Tre norske boksere var med i den ellevte utgaven av Nations Cup som arrangeres i serbiske Sombor. Til sammen 143 boksere er med, noe som må sies å være et imponerende antall sett i lys av den siste tids påmeldinger i internasjonale stevner.

Jenny Simonsen
vant gull i Nations Cup. Dessverre får vi nesten si så ble det gull på WO. Man ønsker alltid å bokse kampene, og spesielt når man har reist så langt for å få flere kamper og verdifull ringerfaring. Men slik er sporten vår noen ganger, det finnes ingen reserver å sette inn, og da blir det fra tid til annen noen kamper som avgjøres på WO. Russeren kunne ikke stille til kamp og dermed kunne Jenny klatre helt til topps på pallen etter seier over Polen i semifinalen og Russland i finalen.
Julie Enge gjorde sin internasjonale debut i juniorklassen, og i ny vektklasse 60kg. Julie ender opp med sølv etter at hun måtte gi tapt for slovenske Tamara Kubalova. Kubalova hadde en klar rekkeviddefordel og Enge klarte bare tidvis å få inn sine beryktede høyrekryss. Julie gikk litt tom for krefter og måtte i den andre runden ta en stående telling. Julie avslutter turneringen med sølv etter seier mot Russland og tap for Slovakia.

Madeleine Angelsen møtte den engelske bokseren Jodie Wilkinson og måtte se seg slått med dommersifrene 5-0 i semifinalen.

Vi gratulerer jentene med flotte prestasjoner!

Boksere:
Jenny Simonsen, Trondheim kampsportklubb
Julie Enge, Vestby IL
Madeleine Angelsen, Tønsbergkameratene

Ledere:
Bjørn-Erik Enge, Vestby IL
Frank Wahl, Trondheim kampsportklubb