Gull og bronse til de norske jentene i junior EM i Bulgaria | Norges bokseforbund

Gull og bronse til de norske jentene i junior EM i Bulgaria

Publisert: torsdag 21. april 2022

Sunniva Hofstad og Sofia Stigen Sørensen sikret historiske resultat når Norge gjør sitt beste mesterskap noensinne på juniornivå når de kom hjem med hver sin medalje. Sunniva Hofstad fra Bokseklubben av 1930 tok sitt andre strake EM-gull og Sofia Stigen Sørensen sikret seg en sterk bronsemedalje i sin mesterskapsdebut.

De norske jentene har imponert de siste to årene internasjonalt, og de beviste nok en gang at all skryten ikke har vært tilfeldig. Sunniva bokset sin tredje EM-finale på rad og Sofia Sørensen fulgte opp sin gullmedalje fra "Adriatic Pearl" med nok et sterkt resultat.

Sara Melgård beit også godt fra seg i sin innledende kamp, men måtte gi tapt for fjorårets EM-sølvmedaljevinner fra Tyskland. Sara er en dyktig bokser norsk boksing kommer til å ha mye glede av i tiden fremover!

EUBC har ved flere anledninger skrevet om "the amazing norwegian girls" og beskrevet resultatene "excellent results". Det er derfor svært artig og motiverende at vi leverer når det gjelder. Vi håper flere jenter lar seg motivere av dette og finner veien til norske bokseklubber! Vi minner også om "Female box" samling i Bodø 16-18.september.

Jentelaget er supermotiverte for å fortsette den gode jobber fremover, og vi skal bidra så godt vi kan for videre utvikling. Tusen takk til Bjørn-Erik Enge for all tid du bruker på laget. Også en stor takk til Zayndi Arsaev for supert engasjement under hele mesterskapet, og Adam Arsaev og Dennis Dahl for gode prestasjoner, gode holdninger, og for å være supre lagkamerater. De viste at også våre beste guttejuniorer er på vei og det kun er marginer som skiller de fra medaljene.

Til slutt en stor takk til hele laget, dere er med på å dra hverandre fremover og vi har mye å glede oss til fremover. Heia Norge!

Hilsen Ole-A Næsgård

(Foto: Sharon Burgos Aresvik)
------------------------------------------------

Norske resultater (vinneren står først):

75kg Adam Arsaev, NOR - Halid Gakic, BIH +RSC1
75kg Oleksandr Balabin, UKR - Adam Arsaev, NOR 5-0
80kg Marko Pizurica, SRB - Dennis Bøe Dahl, NOR 5-0
W60kg Chrisovalantou Koutsochristou, GER - Sara Melgård, NOR 0-5
W75kg Sunniva Hofstad, NOR - Emma Keating, IRL +RSC-1
W75kg Sunniva Hofstad, NOR - Amber Moss Birch, ENG 5-0
W75kg Sunniva Hofstad, NOR – Tatia Bukia, GEO +WO
W81kg Sofia Stigen Sørensen, NOR - Esma Nur Lok, TUR +RSC2
W81kg Dearbhla Tinnelly, IRL - Sofia Stigen Sørensen, NOR 5-0

------------------------------------------------

75kg Adam Arsaev, NOR - Halid Gakic, BIH +RSC1
Adam Arsaev fra AIK-Lund gjorde kort prosess mot sin bosniske motstander og vant en svært overbevisende seier på RSC i første runde. Etter to tellinger ville ikke dommeren se mer og kampen ble vinket av. Adam traff med flere tunge treffere både oppe og nede og det var derfor fornuftig å stoppe kampen.

75kg Oleksandr Balabin, UKR - Adam Arsaev, NOR 5-0
Adam Arsaev fra AIK-Lund tapte i dag åttendelsfinalen mot den tidligere europamesteren Oleksandr Balabin fra Ukraina. Adam kjempe gjennom samtlige tre runder men lå hele tiden litt bak. Ukraineren ble for god i dag, men Adam har fått prøvd seg mot en av de beste og ser det er mulig å ta steget opp på samme nivå.

80kg Marko Pizurica, SRB - Dennis Bøe Dahl, NOR 5-0
Dennis Bøe Dahl fra Bokseklubben av 1930 er ute av europamesterskapet etter å ha tapt 5-0 mot serbiske Marko Pizurica. Dennis startet og avsluttet godt og fikk med seg to dommere i den siste runden. Dessverre ble det mye nesten og Dennis klarte ikke å følge opp godt nok når han traff. Det skilte ikke mange trefferne i hver runde, men serberen gjorde nok til å vinne en fortjent seier.

W60kg Chrisovalantou Koutsochristou, GER - Sara Melgård, NOR 0-5
Sara Melgård fra Raufoss bokseklubb fighter i tre runder mot sterk tysk motstand. Sara klarte tidvis å komme seg unna sin aggressive motstander med fine høyrekryss. Men det ble for sjeldent og Tyskland fikk betalt for sin aggressive stil. Sara kommer ut av sin mesterskapsdebut med hevet hode, men det holdt ikke til seier denne gangen.

W75kg Sunniva Hofstad, NOR - Emma Keating, IRL +RSC-1
Sunniva Hofstad vant en suveren seier mot irske Emma Keating i dagens kvartfinalerunde. Allerede etter ett minutt kastet det irske hjørnet inn håndkleet og seieren var et faktum.

W75kg Sunniva Hofstad, NOR - Amber Moss Birch, ENG 5-0
Sunniva Hofstad vant i dag en overlegen seier mot engelske Amber Moss Borch. Etter en jevn første runde var det ingen tvil om hvor seieren ville havne og Sunniva vant den siste runden 10-8 til fire av dommerne. Dermed er hun klar for sin tredje EM-finale!

W75kg Sunniva Hofstad, NOR – Tatia Bukia, GEO +WO
Den georgiske bokseren Tatia Bukia trakk seg fra finalen og det ble dermed Walkover- seier til Sunniva

W81kg Sofia Stigen Sørensen, NOR - Esma Nur Lok, TUR +RSC2
Sofia Stigen Sørensen fra Aurland bokseklubb sikret Norge sin første medalje under junior-EM i Sofia allerede på første dag. Sofia gikk hardt ut og kontrollerte kampen mot sin tyrkiske motstander. Etter å ha vunnet den første runden 10-9 økte Sofia trykket i den andre runden og etter tre tellinger var det over og ut.

W81kg Dearbhla Tinnelly, IRL - Sofia Stigen Sørensen, NOR 5-0
Sofia Stigen Sørensen kjempet tappert mot Dearbhla Tinnelly fra Irland. Men dessverre holdt det ikke helt inn for den unge Aurlandbokseren i dag. Sofia fikk to litt billige tellinger, og det kunne fort vært en telling også andre veien. Dessverre ble det ikke slik, men uansett en sterk bronsemedalje til Sofia Sørensen!