Grasrotandelen til klubbene | Norges bokseforbund

Grasrotandelen til klubbene

1. mars settes grasrotandelen i drift. Dersom ditt idrettslag ikke er registrert i Frivillighetsregisteret innen utgangen av januar kan det gå glipp av mye penger fra lokale medlemmer og supportere. - Nå må alle i norsk idrett gjøre en innsats for å sikre at de lokale idrettslagene får mest mulig ut av grasrotandelen fra Norsk Tipping, sier idrettspresident Tove Paule.
Publisert: mandag 19. januar 2009

Alle som spiller Norsk Tippings spill får fra 1. mars mulighet til å velge et idrettslag eller forening som får inntil 5 prosent av spillinnsatsen. Grasrotandelen er en god mulighet for idrettslagene til å skaffe seg ekstra midler til aktivitet. Til sammen kan dette dreie seg om flere hundre millioner pr år til det lokale frivillige arbeidet.

Brønnøysundregistrene er pliktig til å kontrollere alle innkomne registreringer før man blir godkjent i Frivillighetsregisteret. Dette er tidkrevende. Hvis ditt idrettslag ikke er registrert innen utgangen av januar, vil det være liten mulighet for at idrettslaget vil være godkjent før grasrotordningen trer i kraft. Vi regner med at spillerne velger blant de godkjente organisasjonene, og ikke venter på dem som har somlet.

Den elektroniske registreringen i Frivillighetsregisteret, som startet opp 2. desember 2008, er lite benyttet.
- Idrettsforbundet er bekymret. Vi har sendt ut to meldinger til klubbene, men svært få idrettslag har registrert seg. Nå må alle gode krefter sørge for at det lokale idrettslaget gjør jobben med å bli registrert, sier Tove Paule.

Hos
Brønnøysundregistrene finnes det en oversikt over hvilke lag som til nå er godkjent. Velg hovedkategori ”1 Kultur og rekreasjon” og underkategorien ”1200 Idrett”.

For mer informasjon se
Frivillighetsregisteret - Grasrotandel