GODT NYTT ÅR BOKSEVENNER | Norges bokseforbund

GODT NYTT ÅR BOKSEVENNER

Publisert: tirsdag 27. desember 2022

Gjennom 2022 har norsk boksing ristet av de fleste slagene Corona-pandemien ga oss. Resultatene teller for seg. Gull og bronse i junior VM og i junior EM til Sunniva og Sofia. Det etter briljerende og overlegen boksing mot gode motstandere fra hele verden. Likeledes prestasjoner på høyt nivå med 5. plass i junior EM ved Adam, og også 5. plasser i senior EM ved Mindaugas og Omar. De gode resultatene fra Nordisk og mange-landskampen mot Sverige, Danmark og Polen må også nevnes. Gratulerer til bokserne og til klubbene som holder høyt nivå med sine forberedelser og trening. 

I bokseklubbene er aktiviteten snart oppe på nivået før pandemien, noe medlems-tallet til Norges Bokseforbund på rundt 6500, og nærmere 400 startbøker tilsier. En gledelig oppgang med påmeldinger til årets Diplommesterskap med over 70 påmeldte, og med over 50 påmeldte til NM ungdom sier det noe om rekruteringen og aktivitetene som nå er. En stor takk til arrangørene av årets mesterskaper, Ålesund BKTromsø KSK og Drøbak BK. Med stor entusiasme ble alle tre mesterskapene gjennomført på godt vis. Godt er det også å se at Legacy Box Cup, Norges største bokse turnering, er i gang etter pandemien. Vi ser det jobbes godt i klubbene, flere klubber kommer til og aktiviteten og medlemstallet stiger mot målet på 8000.

Et viktig satsnings område fremover blir kvinneboksing og tilbud for den gruppen. Vi som idrett, forbund og klubb kan vi ikke være fornøyd med rekruteringen vi har hatt de seneste årene. Det til tross for flere internasjonale stjerner blant kvinnene. Her må vi alle gjøre en god og grundig jobb med rekrutering fremover. Prosjekt Female Box er igangsatt, økonomiske ressurser er bevilget, og datoer for samlinger og konkurranser er bestemt og offentliggjort. Så her det bare å være med.

Nyåret starter med flere samlinger i bokseforbundets regi. Det før deltagelse i større og mindre turneringer og stevner står for tur utover vinteren og våren. Utfordringene for våre beste boksere, er naturlig nok, målet om å nå en plass til OL 2024. Det er denne gangen gjennom IOCs kvalifikasjons turneringer. Dessverre er det fortsatt mye «støy» rundt det internasjonale bokseforbundet IBA. IOC er ikke fornøyd med hvordan IBA styres av den russiske presidenten og hans stab, noe som har medført at boksing ikke er med i OL programmet for 2028. Flere boksenasjoner er svært misfornøyd med situasjonen og tenker nok at de vil prøve å danne et nytt internasjonalt bokseforbund, godkjent av IOC. Inntil videre vil Norges Bokseforbund avvente situasjonen og forholde oss til IOC instrukser for kvalifisering til OL, som det i første rekke dreier seg om.

I Norges Bokseforbund jobbes det knallhardt for at boksing, organisert gjennom klubber og forbund skal være trygt og inkluderende for alle som oppsøker idretten vår. Forbundet jobber proaktivt med antidopingarbeide, og var med det et av de første forbundene med sertifiseringen fra Antidoping Norge. Sammen med flere forbund samarbeider vi om kostholds – veiledning, og utvikling av et mer helhetlig kampsports tilbud til parautøvere og til Parkinsons rammede som vi nå begynner å få ett godt tilbud til. Forbundet har også satset mye på å utvikle digitale plattformer og systemer gjennom Fagsystemet for både NBF`s administrasjon og for klubbene.

For å klare, og for å holde den flotte og spesielle idretten vår, som er tuftet på ordene og handlingene i - RESPEKT – INKLUDERE – UTVIKLE - i hevd, er vi avhengig av frivilligheten. Så en stor takk til dere trenere, ledere, dommere, leger, tillitsvalgte og andre hjelpere som bruker myyye tid på idretten vår, ungdommen vår og lokalsamfunnet vårt. En spesiell takk til dere trenere, dommere og ledere som drar på lange turneringer for NBF, turneringer over flere dager. 

For å få bokse-hverdagen administrativt til å gå i hop, med rapporteringer, bestillinger, regnskap, organisering, sportslig planlegging, klubbkontakt, digitalisering og ikke minst kommunikasjon med NIF og mange andre, så er det godt å vite at forbundskontoret er bemannet med svært dyktige og samvittighetsfulle ansatte. En stor takk til dere, Erik, Bjørn, Charlotte, Martin, Aron og Emilie.

Norsk boksing er klar for 2023!

På vegne av Norges Bokseforbunds styre ønsker vi hele bokse-Norge ett GODT NYTT ÅR

Odd Haktor Slåke
President