GODT NYTT ÅR BOKSEVENNER | Norges bokseforbund

GODT NYTT ÅR BOKSEVENNER

Publisert: fredag 31. desember 2021

Året 2021 ble ikke det året vi alle hadde håpet det skulle bli. Storsamfunnet, med også idretten, har blitt hardt rammet av korona pandemien som nå har hengt over oss i snart to år. Vi har gjennom hele 2021 sett fremover, håpet og trodd på nedgang i smitten, men nå er vi nesten der vi var da det sto på som verst. Men det har vært ett gløtt av hektisk aktivitet for idretten vår i 2021, det med meget gode prestasjoner.

I bokseklubbene har de holdt aktivitet innenfor det regelverket myndighetene har satt, forberedt seg, og prestert på høyt internasjonalt nivå. Sunnivas Hofstads EM gull, med de kampene hun gjennomførte på veien til tittelen, var fantastisk på alle måter, likeledes skal de andre jentenes innsats i EM og prestasjonen til Martin Skogheim, Don Emini og Mindaugas Gedminas i årets VM gis en skikkelig applaus. Til sammen fire seire for guttene og Norge. I tillegg til dette har Norge deltatt i landskamp og turneringer.

Heldigvis ble det lettelser i smittetrykket og forbundet fikk gjennomført de utsatte mesterskapene mot slutten av året. En stor takk til B-30, Moldekameratene BK og Vestby IL bokseklubb som hele tiden sto klar til å arrangere, det på fortreffelig vis.

Hvordan det blir fremover er jo usikkert, og vi i håper restriksjonene oppheves i januar og at tiltakene har hatt nødvendig effekt slik at mesterskapene kan gjennomføres etter terminliste som planlagt. Norges Bokseforbund og dets medlemmer skal bidra med å overholde myndighetenes pålegg.

Så får vi holde ut litt lenger med restriksjoner. Tallene i idrettsregistreringen viser at for boksesportens del har vi klart å opprettholde medlemsantallet på bortimot 7000, og det er veldig bra, en stor takk til dere ute i klubbene.

Av nyheter på slutten av året er det at AIBA, vårt internasjonale bokseforbund har skiftet navn til IBA, International Boxing Association, det skal være lettere å si og klinger bedre mente den ekstraordinære kongressen her i desember. Fortsatt skal IOC mene mye om IBA boksing i OL. Paris OL 2024 er nok trygt, mens Los Angeles i 2028 var kanskje noe mer usikkert ble det sagt. Et OL i USA uten boksing høres svært tvilsomt ut. Vi får se. Likeledes ble det gitt informasjon om at et nytt score system vil bli utviklet i nær fremtid, det i samarbeid med nye kommisjoner som settes ned.

Den nokså nye IBA presidenten, Umar Kremlev synes å være handlekraftig. I løpet av kort tid har han fått slettet gjeld som IBA hadde pådratt seg, og også skaffet store sponsorer til forbundet, med Gazprom som det største.

2022 blir ett spennende år på mange, mange måter. Hvordan kommer det til å gå fremover? Vi i norsk boksing får krysse fingrene for at vi kommer i gang med aktivitet på alle nivåer. At våre utøvere kan trene og konkurrere, og at frivilligheten igjen kan stille opp for idretten vår, ungdommen vår og for hverandre. Det er av uvurderlig betydning at dere trenere, dommere og øvrige støtteapparater stiller opp som dere gjør.

Takk til dere alle som gir av deres tid og engasjement til idretten vår, boksing, idretten som treffer, hvor kjerneverdiene er «RESPEKT – INKLUDERE – UTVIKLE»

Norsk boksing er klar for 2022!

 Avslutningsvis, men ikke minst, en stor takk til forbundets ansatte som absolutt hver dag gjør en kjempejobb for idretten vår.

 

På vegne av Norges Bokseforbunds styre ønsker vi hele bokse Norge ett GODT NYTT ÅR

Odd Haktor Slåke
President