God dag for Norge i Falken Cup 2013 | Norges bokseforbund

God dag for Norge i Falken Cup 2013

Det har vært en svært god dag for norsk boksing med hele syv gullmedaljer i Falken Cup i Sverige.
Publisert: søndag 29. september 2013

Først ut av de norske var Amin Srour. Amin hadde før turneringen tapt mot både motstanderen i semifinalen og finalen. For en revansje for Amin! Amin viste nok en gang at styrketreningen har gitt resultater og kjørte over svensken i tre runder. I den siste runden var svensken nede i knestående og Amin kunne med det ta en fortjent 3-0 seier.

Ask Vang tok gull i jr-A 69 kg. Ask møtte en ekkel motstander i sin finale. Ask er ikke helt komfortabel med å møte south-paw og trengte litt tid på å finne ut av han. Etter hvert leste Ask sin svenske motstander som en åpen bok og kontrollerte inn til 3-0 seier.

Grethe Kraugerud fra Trym viste også at hun denne sesongen mener alvor. Hun møtte en keitete motstander som kom med mange slag. Grethe holdt hodet kaldt og styrte inn til en god 3-0 seier.
 
Kristin Tveit også fra Trym møtte EM og VM deltager og hadde med det en vanskelig oppgave foran seg. Den svenske jenta var også to hoder høyere noe som ikke gjorde det lettere. Kristin bokset en meget god kamp og var bevegelig og smart i sin boksing. Den hardtslående svensken scoret mer poeng og vant en fortjent seier. Men godt gjennomført i sesongdebuten av Kristin.

Dagens artigste øyeblikk var Camilla Johansen fra Raufoss var i ringen. For ei jente!!! Hun møtte EM/VM deltager fra Sverige og bokset en helt fantastisk kamp. Hun traff like godt til kroppen som til hodet og dominerte kampen. At det ble 2-1 seier får vi se gjennom fingrene. Denne vant Camilla og jubelhylet stod til terningkast 6 og kunne høres helt hjem til kjæresten på Raufoss.

Ali Srour tapte sin kamp uforståelig 2-1. I norske øyne dominerte han kampen og han traff med høyra hver gang han slo den. Med fine sidesteps og dukninger bokset Ali en god kamp. Selv om han var sliten på slutten var det lett å se at det var en bedre trent Ali enn på lenge som bokset i dag. 2-1 til Sverige.

Rolf Olsen fra Tønsberg gikk en herrematch mot Samer Halal fra Angered BC. Dette var to unge gutter som bydde opp til dans i dagens finale i jrA 60kg. Samer var en sterk gutt som gav Rolf hard kamp spesielt de to første rundene. Rolf kom mer og mer med i kampen, og på slutten tjente han på at han rett og slett var bedre trent enn den svenske gutten. Rolf er et stort talent som Tønsberg kommer til å få mye glede av i årene som kommer. Dette var en meget jevn kamp hvor jeg tror de hadde to runder hver, men hvor Rolf vant sine runder litt klarere enn hva svensken klarte. 2-1 til Rolf. 

Til slutt var det de to juniorene Martin Larsen og Vegar Tregren som stod igjen. Begge hadde tatt steget opp i seniorklassen i henholdsvis 69A og 75A. Først ut var Martin mot nr5 i Sverige. Han ble kåret til beste senior i Harringay sist, og teamet fra Linnea var sikker på seier før kampen. En 17 åring fra Norge burde være lett match. Men Martin ville det annerledes, og i den andre runden var svensken virkelig ute å kjøre. Svensken var rystet og holdt for livet. Martin jaget og jaget etter gjennom 3*3 minutter og det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå. 3-0 til Martin i en tøff kamp hvor Martin var den sterkeste og den som ville mest. Martin har allerede seks kamper denne sesongen hvor de fire siste har endt med seier over svenske seniorer.

Dagens siste bokser ut var Vegar Tregren fra Ulf-an. I går svidde Vegar av alt kruttet i første runde, men dro likevel i land en fortjent seier. I dag var det en smartere Vegar som inntok ringen. Etter en ganske jevn førsterunde fikk Vegar mer og mer kampen i sitt spor, og han traff med et par nydelige klokkerene rette venstre. Svensken våkner nok med et ømt ansikt i morgen. Vegar er rett og slett råsterk, også i seniorklassen. Han slo på svensken telling og fulgte opp med en lang venstrehook som kun en senior kunne stått for. En junior hadde i beste fall våknet rundt juletider. Vegar vinner en tett men fortjent seier 2-1. At det svenske hjørnet var sikker på seier etter kampen er for meg en «fråga».

Alle resultater søndag: 

JrA 60kg
Rolf Olsen, Tønsberkameratene - Samer Halal, Angered BC 2-1

JrA 64kg
Vincent Jonzon, Haninge BK - Amir Srour, Tønsbergkameratene 0-3

JrA 69kg
Yosufi Hassan Ali, Hammarby IF - Ask Vang, TK 0-3

WsrB 60kg
Sandra Attermo, Djurgårdens IF - Grethe Kraugerud, Trym 0-3

WsrA 54kg
Juliana Søderstrøm, Botkyrka IF - Camilla Johansen, Raufoss 1-2

WsrA 64kg
Kristin Tveit, Trym - Erika Edblom, Djurgårdens IF 0-3

MsrA 56kg
Bager Mohammadi, IF Gøteborgs Team Box - Ali Srour, TK 2-1

MsrA 69kg
Ashkan Ghahramani, IF Linnea - Martin Larsen TBK 0-3

MsrA 75kg
Vegar Tregren, Ulf-an - Shady Gamhour ATF Gym 2-1

 

Hilsen
Ole Arne Næsgård