Glimt fra gamle dager

Det skal ikke underslås at publikum og presse var mer opptatt av boksing i gamle dager.
Publisert: mandag 01. juli 2013
Går vi tilbake til Aftenpostens morgennummer mandag 18. desember 1939,finner vi en nesten helsides reportasje fra søndagens landskamp mot Sverige som gikk i Colloseum i Oslo.

Resultatet ble 4 -4 hvor Norge vant de 4 letteste klassene. Våre vinnere var Asbjørn Berg-Hansen (51) - Rolf Nilsen (54) -
Fredrik Johansen (57) og Gunnar Hansen (60). Alle kampene ble omtalt av en journalist med gode boksekunnskaper, og det var også oppført alle dommerskjemaene runde for runde.

I tillegg hadde avisens redaktør en leder under "Aktuellt" hvor han beskrev norsk boksings status og muligheter. Helt til slutt i en beklagende tone viste han til at i konkurranse med det fine vintervær og gode skiføre,kom det "bare" 1745 tilskuere. Disse betalte kr. 6 400,- men som bare ga et overskudd til Norges Bokseforbund på kr. 800,-