«GAMLE DAGER» | Norges bokseforbund

«GAMLE DAGER»

Etter å ha sett gjennom deler av forbundets korrespondanse i 1949 slår det en at jobben med å skrive og sende ut brev fra forbundet var ganske omfattende. Nå ble 1949 et travelt år hvor Norge for første gang hadde blitt tildelt EM-arrangementet og dette medførte selvfølgelig en del mere kommunikasjon enn vanlig.
Publisert: fredag 23. oktober 2015

Vi må huske at dette var lenge før dataalderen og lenge før forbundets hadde ansatte som gjorde jobben. Utgangspunktet var skrivemaskin - blåpapir med gjennomslag på tynt papir - bruk av rettelakk legges i konvolutt - på med frimerket og puttes i postkassen.

Med denne noe tidkrevende gjennomføringen er det imponerende å se at det var ca 530
utsendte brev fra Norges Bokseforbund i 1949.

På gjennomslagspapiret som ligger igjen i arkivet er det ingen underskrift - det står: «Med idrettshilsen NORGES BOKSEFORBUND»

Orginalen som ble sendt var selvfølgelig underskrevet. Disse brevene var for en stor del skrevet av forbundets valgte sekretær - men han hadde sikkert god hjelp fra andre i styret og i komiteene.

Så kort tid etter krigen var det mangel og rasjonering på noen varer, bl.a. drivstoff. Som et eksempel på hva det måtte søkes på er dette brevet:

Statens Bensinkontor                 Oslo 10. mai 1949
Drammensveien 20
Oslo

Vi tillater oss herved å søke om utvidet kjøretillatelse for motorsykkel A 30693 tilhørende Asbjørn Berg Hansen, Konows gt. 85. Foranledningen til søknaden er trening til EM i boksing,  på Kjeholmen utenfor Snarøya. Til denne treningen må Berg Hansen reise ut hver ettermiddag og returnere hver aften.

Vi antar han vil kunne være tilbake i Oslo ca. kl. 2200 til 22.30.
 

Ærbødigst
Norges Bokseforbund