"Gamle dager" | Norges bokseforbund

"Gamle dager"

Ikke mange kjenner til at det har vært drevet boksing på Jan Mayen. Den 12. februar 1963 ble det søkt om opptagelse av både boksegruppe og vektløftergruppe i Berenberg IL.
Publisert: fredag 15. august 2014
I søknaden står det at det på grunn av det forholdsvis harde klimaet på øya,er vi tvunget til å drive idrett innendørs det meste av året. 25. febr. kom det svar fra Norges Bokseforbund hvor de uttaler sin glede over at idrettslaget på Jan Mayen har  tatt opp boksing på programmet. Forbundet skriver ellers at de om kort tid vil sende en instruksjonshefte og annet propagandamateriell. Forbundet understreker også viktigheten av at det bør være gutter som har tidligere har drevet med boksing som bør stå for en kyndig veiledning slik at ingen blir skadet under trening.

Den 07. mai sender klubben svar til forbundet hvor de takker for at de er tatt opp. De viser til at idrettslaget består av 37 medlemmer, hvorav 8 er interessert i å drive boksetrening. De opplyser videre at de mangler noe utstyr og har
for tiden bare 2 par boksehansker. Det ble etter dette søkt Conrad Langaards fond om midler til utstyr noe som resulterte i at de fikk tilsendt 2 par treningshansker i sep.-63.

Etter dette har det vært sparsomt med kommunikasjon og det har heller ikke blitt registrert startbøker i klubben.

Det ble altså drevet boksetrening i en periode på en av landets utposter som sikkert var positiv reklame for sporten.