Framtidig satsing | Norges bokseforbund

Framtidig satsing

Brev til klubbene som gjelder samarbeid om framtidig internasjonal satsing
Publisert: onsdag 28. mars 2007

De respektive klubber                                                                Ullevål 28.09.07.

 

SAMARBEID OM FREMTIDIG INTERNASJONAL SATSING.

 

Vår nye forbundstrener, Andrej Gmitruk, arbeider med å skaffe seg oversikt over hvilke boksere han vil ha med i en satsing mot internasjonale mesterskap og turneringer.

Forbundet har inngått en avtale med Gmitruks firma om kjøp av tjenester som utgjør ca 50% stilling.  Han vil her ha hovedansvaret for å utvikle seniorboksere, kvinner og menn mot internasjonalt nivå og deltagelse i mesterskap og turneringer hvor hovedmålsettingen er å få deltagere i framtidige OL.

Vi har i tillegg avtaler med trenere som har ansvar for rekruttering, bredde og ungdom/junior.

Forbundet har i de siste 10 år hatt en god økonomi og har i stor grad maktet å finansiere denne satsingen ved å betale alle utgifter til samlinger og konkurranser.

I tillegg er det også brukt betydelige ressurser på direkte økonomisk støtte til utvalgte aktive som har ønsket å satse mot internasjonalt toppnivå, deiblant OL-kvalifisering.

Dette har også gitt resultater, spesielt på kvinnesiden, som har  ført til både gull, sølv og bronse i internasjonale mesterskap.

På herresiden er det nok pr. i dag betydelig verre å oppnå medaljer i mesterskap, og ikke minst vanskelig å kvalifisere seg til OL.

Forbundet vil etter 01. juli i år miste sin hovedinntekt da alle spilleautomatene blir stoppet uten at det blir gitt noen kompensasjon. Selv om det i de senere årene er satt av betydelige beløp fra våre spilleinntekter, vil dette ikke vare lenge uten at det blir tilført nye inntekter.

Hvis norsk boksing skal makte å få frem topputøvere i framtiden, og spesiellt med tanke på OL-deltagelse, må klubbene være villig til å satse ressurser i samspill med forbundet.

På sikt vil situasjonen i forhold til treningssamlinger bli slik at forbundet står for trenere og støtteapparat pluss lokaler, men klubbene eller utøverne selv må dekke sin reise og opphold. I forhold til deltagelse i turneringer vil det også bli en utgiftsdeling mellom de uttattes klubber og forbundet.

Dette er et opplegg mange idretter i dag driver sin toppidrett på, bl.a. andre kampsporter som kickboxing og tae kwan do.

 

 

Forbundet har i dag en fast ansatt (gen.sekretær) som har ansvaret for all administrasjon og kontakt med underliggende ledd.

Ved bortfall av automatinntektene blir hovedinntekten overføring av spillemidler

fra NIF om utgjør ca 1,3 mill. De totale utgifter til administrasjon inkludert husleie, tlf.og IT-utgifter, regnskapsføring, revisjon, lønnsutgifter samt godtgjøring til trenere

vil utgjøre ca. 1,1 mill.

Da sier det seg selv at uten andre inntektsmuligheter vil det bli svært lite igjen til sportslig satsing.

Noen av våre klubber vil også miste inntekter fra spilleautomater og må tenke nytt i forhold til finansiering.

Vi skal ha Forbundsting 10. juni hvor det dagen før er en temadag. Denne vil i stor grad bli benyttet til å diskutere dette, og hvor det er anledning til å komme med gode innspill på hvordan vi skal møte de framtidige utfordringer vår idrett står overfor.

 

 

Med hilsen

Norges Bokseforbund

 

 

Oddvar Ervik                 

Gen.sekretær