Finalene i NM Junior 2012 er ferdig | Norges bokseforbund

Finalene i NM Junior 2012 er ferdig

Resultatene og noen ord om de 11 Juniorfinalene finner dere her. Det ble i tillegg bokset tre gjennværende finaler i Nybegynnermesterskapet for Seniorer.
Publisert: søndag 29. januar 2012

Forbundspokalen herrer: Salavat Khatujev, Pors
Forbundspokalen kvinner:
Kristin Ulvund Drammen BK
Beste klubb NM Junior: Tønsbergkameratene
Bestemann Nybegynnermesterskapet: Baranyizigiye Huges, Dingo


Vinner står først

 

52 kg
Hadi Srour, TK : Sahand Lahafdoozian, Hamar (23:9)

To friskt satsende utøvere som ventet lenge på å få komme i gang satset alt fra start av. Hadi med fordel av bedre rekkevidde og større erfaring tar en ledelse etter første runde. I andre runde roes tempoet noe ned og Hadi får vist prov på teknisk boksing. Sahand har store problemer med å komme til da Hadi etter angrep er flink til å bevege seg bort fra Sahand sin slagsone. 

 

56 kg
Ali Asgahar Golzari, Bodø : Ali Srour, TK (19:8)

To tekniske boksere der Golzari er den sterkere, da Ali Srour gått opp en vekt fra 51 kg. En tett kamp der det er tydelig mye prestige i kampen. Etter første runde har Golzari koblet et godt grep om kampen. Selv om begge bokserne viser frem et godt repertoar blandet med eksplosive kombinasjoner

er det tydelig at Ali Srour veier litt for lett i denne kampen. Mot slutten av kampen blir viljen litt for stor hos begge boksere og det blir mye rot.  

 

60 kg 
Finn Olav Ulvund, DBK : Jonas N. Twang, Pors (RSC 2)

Finn Olav tar tidelig et godt grep om kampen og styrer hendelsene i ringen mot den ferske Porsingen. I andre runde treffer Finn Olav godt og etter to tellinger blir kampen stoppet.  

 

64 kg
Salavat Khatujev, Pors : Martin Larsen, Trym (23:19)

I første runde jobber Martin Larsen jevn og trutt, mens Salavat har en mer variert og eksplosiv boksing. I andre runde fortsetter Marin å jobbe mens Salavat begynner å merke kjøret men holder hodet kaldt å har en ørliten føring før siste runde. I siste runde kjører Martin på men Salavat holder hode kaldt og skårer på den fremadstormende Martin og vinner denne tette kamp.

 

67 kg
Ken Tore Halland, Apollo : Ask Vang, TK (RSC 2)

Igjen to friskt satsende boksere men der Ken Tore som utviklet seg godt det siste året bokser variert og tar en viss kommando i kampen. I andre runde dras tempoet opp og Ask har til tider problemer å henge med og etter noen gode treffere må Ask ta to tellinger og kampen blir stoppet av ringdommeren.  

 

71 kg 
Alexander Zaneski, Stord : Jørgen Øverland, Trym (23:13)

Zaneski tar raskt kommandoen i kampen med bra og variert boksing med kombinasjoner som ofte avsluttes med gode kropsstøt. Jørgen jobber med fine rette støtt men blir litt for langsom for den mer eksplosive Zaneski. I siste runde har Zaneski slått seg tom og Jørgen jevner ut boksingen men uten mulighet å ta igjen ledesen. 

 

75 kg 
Jonas Sønsteby, RBK : Jagobi Mohammed Hasib, Askim (28:13) 

Mye vilje i denne kamp der Jagobi er den sterkere men Jonas den noe bedre skolerte. En rotete kamp der Jonas tar et vist grep over kampen fra andre runde og utover.

 

91 kg 
Leif Arne Larsen, Stord : Umalt De Melkhanov, TK (14:7)

Mesterskapets tyngste klasse der Leif Arne Larsen er den noe sterkere bokseren mot unge tøffingen Umalt fra TK.

 

Kvinner 51 kg
Ina Marie Valmestadrød, TK : Hanne Ulvund, DBK (+19:19) (97: 93)

Hanne er den mest eksplosive bokseren av damene i mesterskapet, mens Ina Marie har mer tyngde i slagene. Etter tre runder er det en ørliten føring til TK jenta. I siste runde er det full fart der det er full innsats fra begge parter men der Hanne hentet in ledelsen men rekker ikke helt opp i dette helt jevne oppgjør. 

 

Kvinner 57 kg 
Kristin Ulvund, DBK : Tone Hjort Madsen, TK (43:19)

Storesøster Starter i friskt tempo og har en bra variasjon på slag som går fra hode til kropp noe hun skårer bra på. Tone blir noe avventende og Hanne styrer stort sett det som hender i kampen.

 

Kvinner 69 kg
Anna Lisa Klare, Drøbak : Helene Torgersen, Moss (19:16)

Frisk innsats fra to jenter som begge er i starten av sine respektive boksekarrierer. Etter 4 runder er det til Anna Lisa Klare fra Drøbak som til slutt drar i land seieren.


mvh
Martin Kitel
Sportssjef NBF

--------------------------------------


Nybegynnermesterskapet for Senior 2012:

75 kg herrer

Mario Baltov Midje, Aurland - Stian Helgeland Bergen Sparta (21:10)

54 kg kvinner
Christine Tøllefsen, B-30 - Mari-Ann Breive, Bodø BK (20:6)

 

60 kg kvinner

Cecilie Barsnes, Bodø - Michelle Karlsen, RBK (42:30)