Finalene er ferdige | Norges bokseforbund

Finalene er ferdige

Årets norgesmesterskap er ferdig Otto Tangstad fra TK fikk Kongepokalen
Publisert: lørdag 03. mars 2007

Her er dommerne og jurymedlemmene fra finalene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finaleoppsettet for NM 2007

Kampstart søndag kl.: 13:00 på Quality Hotell i Tønsberg

-Vinneren står først

Kvinner:

54 kg
Yvonne Medby, Oslo BK
-Kristin Soot, AIK Lund             16-13

Etter 1. runde står det 4-3 i Medbys favør. i den andre runden scoret Yvonne mange poeng med sine rette støt som kom i serier på 2-3 slag. Kristin Soot scoret endel i innfight. Det står 7-6 til Medby etter den andre runden. Yvonne skrudde opp tempoet i den siste runden og vant en fortjent seier

57 kg
Ingrid Egner, Oslo BK
-Renate Medby, Oslo BK        24-9
Kvinneklassens klart beste bokser koste seg i denne kampen. Egner er den beste tekniske bokseren av jentene og lurte Renate Medby i den første runden som endte 10-1.  Så roet Ingrid ned tempoet og Renate kom litt inn i kampen igjen uten å true Egner i det hele tatt. I den siste runden bokset Egner helt utmerket og slo seg inn i publikumshjertene med gode slagserier. Seieren var selvfølgelig helt fortjent og Ingrid ble belønnet med Kongepokalen for sin innsats.

63 kg
Kari Jensen, Oslo BK        
-Vera Schnabel, Bodø BK       31-4
Kari Jensen var flere hakk bedre enn sin motstander i dag. Hun vant hver runde med siffrene: 10-2, 11-1 og 10-1... Schnabel prøvde i starten av hver runde å slå tilbake, men Kari kjørte bare på og presset Vera bakover. Det gikk for fort for den noen kilo tyngre Schnabel, så hun torde ikke å åpne guarden for mye. Bra boksing av Kari som sikret seg Forbundspokalen.

66 kg
Lotte Lien, Trym IL
-Vibeke Aune, TSI Boksing     41-4

Dette var tidenes enveiskjøring og mesterskapets største poengforskjell med 37 poeng......  Lotte Lien er rangert som nr. 10 i Europa og var klart den beste bokseren i denne kampen. Dette var den tyngste kvinneklassen og her kunne man skikkelig høre trefferne. Det smalt skikkelig når Lien banket løs på Aune. Det sto 27-2 før den siste runden og Aune hadde på det tidspunktet gitt opp. Lien tok dermed gullet hjem til Trondheim


Menn:

60 kg
Rune Dahl, Drøbak
-Kim Andre Hansen, Mysen BK      RSC-3
Kim holdt ut i en runde før kreftene tok slutt. Rune Dahl tok som forventet over og viste frem god boksing og til tider meget godt overblikk. Etter to tellinger så stoppet kampleder Jan Myhre dette oppgjøret og reddet Hansen fra flere treffere. Rune Dahl ledet hele 28-6 når kampen ble stoppet.

64 kg
Mehdi Mohseni, Oslo BK
-Rex Nazareno, TK              31-19
Mohseni er en av mesterskapets bedre boksere, han har denne helgen vist at kan konkurrere i Europa hvis han bare skrur opp treningsmengden.... Denne kampen var spennende ettersom hjemmebokser Nazareno ga alt når publikummet heiet og det bølget frem og tilbake med slag. Mohseni var derimot den klart beste bokseren og kontrollert vel inn seierern i den siste runden når Rex angrep med alt!  Pen boksing av Mohseni.

69 kg
Christian Kvatningen, TBK
-Mohammed Massoudy, Oslo BK      23-19

Dette var dagens klart jevneste og klart beste kamp som kunne ha gått begge veier. Mohammed startet meget bra og ledet med to poeng etter to runder. Massoudy hadde spart det beste av det han kan til denne finalen. Han brillijert i åpningsrunden og fikk nok litt for lite betalt av dommerne for denne. Fra den tredje runden tok Christian mer over og vant de to siste rundene med liten margin. Det var stor spenning når vinneren ble utropt og det ble Christian som tok med seg gullet og Forbundspokalen denne gangen. 


75 kg
Otto Tangstad, TK
-Glodi Eneste, AIK Lund         29-17
Dagens publikumsmatch endte godt for hjemmebokseren Otto Tangstad. Han vant alle de fire rundene knepent og sikret seg dagens høyeste applaus når han ble utropt som vinner og ikke minst når han fikk Kongepokalen som mesterskapets beste bokser. (Ørnulf Hansen ble President i NBF i 1979 og da ga han Kongepokalen til Steffen Tangstad, i 2007 går Ørnulf av som President og nå ga han Kongepokalen til Otto Tangstad...). Otto har overbevist gjennom dette mesterskapet og fikk fortjent Kongepokalen, men han vil nok huske de to innledne kampene som mye bedre en den han hadde i finalen. Otto ble aldri med på showboatingen til Glodi Eneste og trakk seg unna når Glodi dro "the Ali-shuffle", og det var fornuftig av 18 år gamle Tangstad. Seieren ble sikret med god og kontrollert boksing.

81 kg
Alexander Martinsen, Drammen AK
-Trond Orheim, Moldekameratene BK         AB-1

Alexander ble alt for sterk for Orheim og når det sto 10-0 til Martinsen så kastet hjørnet til Orheim inn håndduken. Martinsen var god, men han fikk ikke vist seg noe spesielt frem på den korte tiden.

91 kg
Zlatko Kazaz, Fredrikstad BK
-Jan Egil Gausel, Dingo BK              34-25

Zlatko var frisk i de to første rundene og ledet klart, for så å sovne totalt i den tredje runden som han tapte 11-4! Gausel er en dyktig bokser, men han hadde ikke nok krefter til å følge opp den gode tredje runden og tapt deretter den siste runden 12-5. Som dere forstår så svingte denne kampen fort... Zlatko vinner derimot fortjent pga. sine herlige hooker som snek seg igjennom guarden til Gausel.