Finalebokserne i EM er klare | Norges bokseforbund

Finalebokserne i EM er klare

Russland har 11 av 11 finalister!! Helt utrolig... Finland har vår gamle kjenning Robert Helenius i finalen i super tungvekt, herlig at han har klart seg helt til finalen, og i den tunge klassen kan jo alt skje. Vår beste dommer nå for tiden; Sigmund Aagaard, gir oss her hans opplevelse av mesterskapet så langt. Ikke minst forteller han noen utrolige historier om sinne og juks fra noen av deltagerne... (start nederst og les dere oppover) Se hele finalesoppsettet her:
Publisert: lørdag 22. juli 2006

SESSION 15

SUN 23 JUL 2006 18:00

Bout        Weight   Category               Corner   Name      Team     

215          Light Fly   48 kg                       RED         PINTO ALFONSO ITA

BLUE       AYRAPETYAN DAVID RUS

 

216          Fly           51 kg                       RED         MAMMADOV SAMIR AZE

BLUE       BALAKSHIN GEORGY RUS

 

217          Bantam    54 kg                       RED         ALIEV ALI RUS

BLUE       DALAKLIEV DETELIN BUL

 

218          Feather    57 kg                       RED         SELIMOV ALBERT RUS

BLUE       IMRANOV SHAHIN AZE

 

219          Light        60 kg                       RED         JAVAKHYAN HRACHIK ARM

BLUE       TISHCHENKO ALEXEY RUS

 

220          Light W    64 kg                       RED         KOMISAROV OLEG RUS

BLUE       GEORGIEV BORIS BUL

 

221          W elter     69 kg                       RED         BALANOV ANDREY RUS

BLUE       GENOV SPAS BUL

 

222          Middle      75 kg                       RED         BAYLAROV RAHIB AZE

BLUE       KOROBOV MATVEI RUS

 

223          Lg.Heavy 81 kg                       RED         BETERBIEV ARTUR RUS

BLUE       SILLAKH ISMAYL UKR

 

224          Heavy      91 kg                       RED         ROMANCHUK ROMAN RUS

BLUE       POYATSIKA DENYS UKR

 

225          Super Heavy +91 kg               RED         HELENIUS ROBERT FIN

BLUE       TIMURZIEV ISLAM RUS

 

 

21. juli

Semifinalene er akkurat ferdige, og maken til dominas fra et land skal man lete lenge etter! Sudakov får INGEN match i ringen i morgen fordi det er russere i absolutt alle finalene!!! Bortsett fra russerne er det 3 fra Azebadjan, 3 fra Bulgaria, 2 fra Ukraina, 1 fra Italia, 1 fra Armenia og utrolig nok, 1 fra Finland. Robert Helenius vant overbevisende på RSCOS mot Tyrkia, og er i finalen. Kjempeartig for Finland! Russerne er gode, men får også svaert godt betalt. Jeg fikk Olympiamesteren Tishchenko i ringen, og det tror jeg gikk bra. Finale i ringen i morgen er det bare å glemme, der har ikke lille Norge sjanse. I kveld hadde jeg hele 8 kamper nede og den ene i ringen, det er mye når det bokses 22 kamper. Foer semifinalene i dag ble sju stykker satt av, deriblant finske Ollikainen, franskmannen Laine og to bulgarere. Så nå er vi 23 tilbake, derfor ble det også mange kamper på meg i kveld. Veldig slitsomt, men det har gått veldig bra i dag også. Er nå på niende plass på den offisielle lista (der alle kriteriene teller med), og sjette plass på lista der kriterie to og tre (overscore og underscore) er tatt bort. Avstanden opp er nok i stoerste laget, mens det er noe tettere den andre veien. Svenske Benny Naesman kjemper om ledelsen sammen med romeneren, russeren, armeneren og grekeren. Uansett er jeg  MEGET GODT fornoyd. Finalene starter kl 18.00 soendag lokal tid , 17.00 hjemme i Norge.

 

Hilsen Sigmund

 

 

20.juli

Hei igjen.

 

I dag er det semifinaler, og doemminga går veldig bra.  I går hadde jeg seks kamper nede, ingen oppe, og alle gikk veldig bra. De opererer med to lister for dommere, en der kriterie 1 og 2 telller med, og en der disse ikker er registrert. Etter kvartfinalene har jeg 36 kamper nede, og seks oppe. Jeg ligger på 10-11. plass på den foerste listen, og 3-4. på den andre. Det er jeg veldig fornoeyd med, selv om det skal lite til foer man raser ned på disse listene, saerlig den foerste. I dag kommer det ut en liste over hvilke dommere som får doemme semifinaler og finaler, og her boer jeg vaere rimelig trygg på å vaere med. Jeg er lovet en kamp i ringen(men jeg tror det ikke foer jeg er i ringen) i semifinalene, men jeg får helt sikkert ikke en i finalene. Dette er nok avgjort for lenge siden......Ukraina suspendert i går, antakelig fordi at han forvekslet roed og blå knapp, DET skal ikke gå an i et EM!! Ellers skjer det som vanlig mye rart i kulissene, og også under selve kampene. Vi har fått advarsel om ikke å notere underveis i kampene, likevel gjoer mange dommere dette helt åpenlyst. Flere dommere snur skjermen som viser sekundantene hvordan scoren er, og flere dommere snakker til hverandre under kampene. Armeneren har avtale med hjelpemannskapet i blått hjoerne om å få informasjon om stillingen etter hver runde. Dette gjoer han helt åpenlyst, og selv om vi er advart opptil flere ganger om akkurat dette. Azerbadjan snur skjerm, og gir (og får) opplysninger av andre russisktalende dommere og han mottar informasjon av TEKNISK DELEGERT fra AZERBADJAN (Abiyev). Det verste er som sagt at alt dette ser vi tydelig. Det ble sagt i går at disse tingene skulle observeres i går, så vi får se om det får konsekvenser for de det gjelder...jeg tviler. Vel, ikke noe jeg kan gjoere med. Jeg får bare proeve å gjoere så godt jeg kan. Det skal foroevrig bli jaevlig godt å komme hjem, man blir litt sliten og lei når det naermer seg slutt en.

 

PS! Det er utrolig mye bra boksing her. De beste, saerlig russerne, er kanonsterke og tekniske. De ser ut som om de går på veksthormoner hele gjengen! De knocker gode boksere med Green Hill-hansker- da slår de hardt! Ellers trykker dommerene (altså jeg, he he) mye på de beste bokserne. Den bokseren som ligger under etter en-to runder sliter med å få godkjente treff, mens bokseren som tydelig leder får godkjent for alt. Slik er dessverre gamet. Vi får dermed riktige vinnere, men forskjellen i popeng blir latterlig, og alt for mange kamper ender i RSCOS. Denne regelen vil EABA ha fjernet( etter anbefaling fra Odd Syverstad, som ikke finner noen god medisinsk grunn for å opprettholde den), og spoersmalet blir tatt opp på neste AIBA-kongress. Det synes som om flertallet oensker regelen fjernet.

 

Vi snakkes!

 

Sigmund

 

 

 

19.juli

Jeg glemte å fortelle om det som skjedde for to dager siden. Tyrkisk bokser diskvalifisert for å slå motstander som var nede (engelskmann). Tyrkereen klikker, hopper rundt i ringen, sparker flasker, vannmaskin håndduk, bokseutstyr etc. rundt om i ringen. Loeper etter engelskmannen som må roemme ringen. hyler og skriker. Etterpå, utenfor ringen, blir kamplederen (Chechet, Italia) spytta på av annen tyrkisk bokser og SLÅTT i ansiktet av tyrkisk trener. Ville tilstander. Resultat: Treneren utestengt på livstid, bokseren i fem år, mens det drives etterforskning på spytteepisoden. VELDIG BRA! Se mer på boxing2006plovdiv.com under The Championship.

 

Veldig mye bra med juryen ledet av irlenderen. Det mest rettferdige mesterskapet på mange år, mener både dommere, ledere og boksere. Det ser ut til å gå rette veien!

 

Sigmund

 

 

Heisann!

 

Akkurat ferdig med kampene på foerste pass onsdag. Har fri neste pass, det er deilig. Har så langt doemt 30 kamper nede og seks oppe. Doemminga går bedre og bedre. Etter at så mange kamper ble stoppet på RSCOS, har juryen sett at dommerne blir presset til å trykke mye pga av kriterie 2 og 3 (overscore og underscore). De har derfor bestemt at disse kriteriene strykes når dommerne evalueres (fra og med i går). Da blir det enklere for oss å ha foukus på kampene, og ikke på hvordan man ligger an i forhold til combined score. Dette er veldig bra, selv om  juryen burde ha gjort noe med dette lenge FOER mesterskapet etter min mening. Nesten alle mine cautions og warnings er fra kriterie 2 (underscore), så hadde dette tredd i kraft foer mesterskapet hadde jeg nesten doemt feilfritt. Etter kampene i går ligger jeg på ca 15 plass (av 35), men det er veldig jevnt begge veier. Benny ligger på fjerde, mens finske Olikainen ligger nesten sist.  Jeg har vaert med i veldig ma nge 4-1 kamper, men heldigvis vaert på riktig side alle ganger.  Tsjekkeren er suspendert for hele turneringen, mens franskmannen har vaert suspenderet en dag. Seks av dommerene ma ta ny AIBA-test etter mesterskapet. Det er sagt at de dårligste 7-10 dommerne ikke får doemme finaler. Jeg håper jeg slipper å komme med i den gjengen......... Ellers begynner jeg å bli litt lei. Det krever mye konsentrasjon og tålmodighet - slitsomt! Har heldigvis fåt trent mye og lest en god del, det er bra. Men nå er det heldigvis bare tre konkurransedager igjen, kvartfinaler, semifinaler og finaler. Doemte dagens foerste kvartfinale i ringen - det gikk veldig bra. Ha det godt, vi snakkes!

 

Sigmund