Female Box samling i Drøbak 6-8. januar 2012 | Norges bokseforbund

Female Box samling i Drøbak 6-8. januar 2012

Den 8. Female Box samlingen ble lagt til Drøbak bokseklubb sitt treningslokale. Hensikten med samlingen var å gi så mange jenteboksere som mulig teknisk og taktisk utvikling, og sparring som forberedelse til Golden Girl turneringen i Borås i Sverige, 14-15. januar 2012. Kristin Tveit og Hanna Strøm-Pettersen
Publisert: mandag 09. januar 2012


Erfaringsnivået på deltakerne var fra jenter med kun få kamper til landslagsboksere. Dette er en flott og trivelig gjeng som deler sine erfaringer med hverandre og bidrar stort til utviklingen av boksesporten.

Følgende jenter deltok: Kristin Tveit og Lotte Lien, Trym. Mariell Hansen og Britt Janne Mardal, Bergen AK. Ingrid Egner, Oslo BK. Anna Lisa Klare, Hanna Strøm-Pedersen, og Kaia Tønsberg, Drøbak BK. Hanne og Kristin Ulvund, Drammen BK. Helene Torgersen og Jessica Høydebråten, Moss BK. Elisabeth Klima Olsen, Askim BK og Jessica Risan, Ulfan. Vektklassene varierte fra 48-75 kg.

Treningsøkta på fredag kveld gikk med til teknisk trening, sparring, sekktrening og sirkeltrening under kyndig veiledning av Haktor. Kort sakt en variert og innholdsrik treningsøkt. På kvelden var det middag og sosial samling hos familien Slåke.

Lørdagens første trening inneholdt teori i stressmestring og praktiske øvelser i viljen til å vinne. Dette er et tema som er meget viktig for kampsportutøvere. Hensikten er å redusere stress og fokusere på gleden ved å gå kamp. Mange morsomme episoder utspant seg under den praktiske utførelsen og latteren satt løst. Det fremkom også et ønske om at stressmestring er et tema som mange var interessert i og at dette må tas opp igjen på senere samlinger. Treningsøkta ble avsluttet med tekniske øvelser og mye fin sparring hvor de mindre erfarne jentene fikk veldig godt utbytte av å få sparre med de mest erfarne.

Senere på dagen deltok 3 av jentene i Drøbak BK sitt stevne i Frognhallen. Ettermiddagstreningen gikk med til tekniske øvelser i hvordan kunne utnytte motstanderens angrep til egen fordel ved kontring og å bevege seg utenfor motstanderens slagsone for så å angripe motstanderen fra en uventet vinkel.. Siste halvdel av treninga ble viet til intensiv sparring. Kvelden ble igjen tilbrakt hjemme hos familien Slåke med sosialt samvær og en meget god middag.


På søndag startet treninga kl 10 og Haktor tok seg av teknikk å fokuserte på dobbeltangrep, temposkifte mellom diagonalgang og passgang, skyggeboksing og sparring. Vi fikk også meget god hjelp av trener Øystein Waade fra Ulfan til putetrening.

Det er ønskelig for fremtiden at så mange trenere som mulig deltar sammen med utøveren sine på Female Box samlingene. Dette vil også være en god mulighet til trenerutvikling ved at vi kan diskutere teknikk, taktikk og å gi hverandre treningstips.


Dette har igjen vært nok en kjempetrivelig helg med flotte idrettsutøvere som gir maksimalt på hver trening og som boksesporten kan være stolte av.

Til slutt vil Female Box rette en stor takk til Drøbak BK, samt Haktor og Connie som åpnet sitt hjem og ga oss topp forpleining og overnatting.

 

Tomm Sande

Trener Female Box

 

Lotte Lien og Marielle Hansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utbryting...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Female Box 2012