Female Box med samling i Bodø | Norges bokseforbund

Female Box med samling i Bodø

En fantastisk helg blant godlynte nordlendinger og vakker natur. Den tredje samlingen i Female Box hadde hovedfokus på kosthold, teknikk, taktikk og kamp, og de som kunne delta fikk stor utbytte av tett oppfølging og tilbakemeldinger.
Publisert: mandag 09. november 2009

 

En fantastisk helg blant godlynte nordlendinger og vakker natur. Hadde vi kunne slått av vinden, hadde helgen vært fullkommen. Den tredje samlingen i Female Box hadde hovedfokus på kosthold, taktikk og kamp, og de som kunne delta fikk stor utbytte av tett oppfølging og tilbakemeldinger. Henriette fikk god hjelp av Kari Jensen og Jan Myhre som trenere og støttespillere, og sikret dermed seriøsitet og godt humør gjennom hele helgen.

 

Fredag og lørdagens treninger var lagt opp med boksetekniske elementer og sparring, samt en restitusjonsøkt med løping og uttøyning før kamp. Vi øvde også en del på fotarbeid og alle deltakerne fikk en tennisball i gave. Helgen ble avsluttet med diplomkamper der utøverne skulle prøve å gjennomføre en planlagt taktikk. Vi satt sammen med utøverne en og en, analyserte ferdigheter og bestemte ønsket taktikk for å kunne vinne søndagens kamp. Kampene ble filmet og alle fikk muntlig og skriftlig tilbakemelding på hva som fungerte og ikke.

 

Teori på denne samlingen var kosthold, og vi fikk hjelp av en ernæringsfysiolog på Friskhuset som het Veronica. Hun tok generell info om kosthold og sammensetning av måltider, mens Henriette gjennomgikk spiseforstyrrelser og vektreduksjon basert på dokumentasjon fra Olympiatoppen samt egen erfaring om vektpining før kamp.

 

Andre innslag på denne samlingen av ikke boksemessig karakter; sosialt samvær med restaurantbesøk på fredag. Lørdagskveld med boksekamp mellom Valujev og Heyes. Kampen kunne ikke vært bedre med tanke på å se hvordan man kan vinne kamper ved å bokse taktisk, akkurat det som var tema på denne samlingen.

Taktisk var for øvrig ikke Molde Fotballklubb i helgens cupfinale, og Henriette var skuffet over resultatet. Skuffet var hun derimot ikke over deltakerne som har imponert henne med stor utvikling siden sist.

 

Denne samlingen ble mer intim og personlig iom at vi ikke var så mange, men allikevel utrolig hyggelig å kunne legge en samling til nord-norge og Bodø. Jan Myhre og Bodø BK fortjener noe slikt etter mange år med seriøs satsing og stor andel av kvinnelige boksere. All ære til Jan, vi kvinner er som dere vet litt mer komplisert :)

 

Deltakerene var: Martine Andersen, Stephanie Hirst, Sara H. Olsen AIK Lund, Ellen Bolstad, Kristin Tveit Trym, Christina Johannessen TSI boksing, Lill Iren Ness Moldekameratene BK, Cecilie, Lisbeth og Anne Tjønndal Bodø BK.

 

Hilsen

Henriette Birkeland Kitel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Det var fokus på teknisk utførelse under sparring og øvelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 To meget rutinerte ildsjeler ga tilbakemeldinger til utøverne: Kari Jensen og Henriette B. Kitel