Erik Bredler kommenterer: Inntrykk fra NM i Bodø 2013 | Norges bokseforbund

Erik Bredler kommenterer: Inntrykk fra NM i Bodø 2013

Dette var mitt første NM som Sportssjef/landslagstrener i Norge og jeg tykker det lover gott innfor framtiden.
Publisert: onsdag 06. mars 2013

Det var imponerende at se 16 åringene Martin Larsen fra Trondhejm BK og Vegar Tregren fra Ulfan ta gull i 67 respektive 71 kg. Både guttene har en meget god fysikk for sin alder og har god potensial for at fortsette deres utvekling. Tre juniorboksere tog NM gull for senior og den tredje hvor Hadi Srour fra Tønsberg som vant i 64 kg. Det var også god boksing fra Kongepokalvinneren Salavat Khatujev fra Larvik som tog hjem gullmedalje i 64 kg. Salavat er bare 18 år og førsteårssenior men bokser reden på et meget moet sett. På herresiden pågår det en generasjonsveksling som skal bli meget interessent at få arbeide med.

Men vi har evjen rutinert seniorer, både Glodi Eneste fra AIK Lund og Ahmed Abdelfattah fra Tønsberg tog sikkert hjem gull i 75 og 81 kg. Det er viktig at vi kan blande ungdomlig entusiasme med mer rutinerte boksere.

Den beste finalekampen var kanskje mellen Ingrid Egner fra Oslo BK og Fam Elgan fra Bergen AK som hadde en meget høg internasjonell nivå mellen to meget gode boksere. Egner drog lengste strået denne gang og vant gull i 60 kg. Konkurranse er bare bra og skall å gjøre dom både bedre.

Det var kul at se Camilla Johansen fra Raufoss som prøvde seg i nye vektklasse 51 kg og tog hem gull etter tempofull boksing.

En av våre beste boksere på damesiden, Marielle Hansen fra Bergen, fikk ikke motstand i 54 kg og det var litt synd at hun ikke fikk bokses i turneringen.

Visst hadde man vel ønsket litt flere deltakere på mesterskapet, men det var god kvalitet på de fleste matcher og det er positivt. Jeg ser det som viktig at vi utveklar og tar hand om de boksere som inngår i dagens satsning og at dette skal gje oss framgang og større interesse for boksingssporten i Norge.

Takk til alle de ledere og trenere som deltok og bidrog til lørdagens trenerseminar under NM i Bodø. Her finns presentasjonen vedlagd.

Takk også til Bodø Bokseklubb som arrangerte et meget trevlig og vel gjennomført mesterskap.

Mvh
Erik Bredler