En av AIK Lunds mest markerte profiler er gått bort | Norges bokseforbund

En av AIK Lunds mest markerte profiler er gått bort

Vi mottok i går, 19. juli, den triste beskjeden om at Arild Hannaas er død. Han ble 79 år. Arild hadde slitt med kreftsykdom i en tid. Arild Hannaas
Publisert: søndag 20. juli 2014

Arild startet som guttebokser i AIK Lund i 1948 og har siden utført en sammenhengende, trofast tjeneste i klubben og for Norsk Boksing.

Selv om Arild avsluttet sin aktive boksekarriere i relativt ung alder rakk han å få med seg 55 kamper. Han oppnådde å bli Norsk junior og Norsk seniormester, men det er sitt videre arbeid innen boksesporten han har gjort seg mest bemerket.

I AIK Lund har hatt omtrent alle tillitsverv. Formann i årene 1966-68. Styremedlem i mange år. Arild Hannaas har også vært styremedlem i Norges Bokseforbund i fire år. Dirigent på NBFs ting mange ganger.

Han har fungert som speaker og juryformann på utallige klubbstevner og arrangement på forbundsnivå.

Hannaas hadde den høyest oppnåelige internasjonale dommergraden: AIBA dommer/ kampleder. Han ledet Norges Bokseforbunds dommerkomité i mange år og sto for utdannelsen av nye dommere.

Arild har hovedæren for at Norge etter hvert fikk mange habile dommere på internasjonalt nivå. Få norske dommere har dømt så mange kamper som Arild.

Han har blant annet fungert som dommer både i VM og EM. Han har alltid representert klubben og Norge på en utmerket måte.

Arild har vært trener på klubbens aktivitetsparti helt til sykdommen stoppet han for to år siden. Arild Hannaas var æresmedlem i Norges Bokseforbund og (selvfølgelig også) i AIK Lund.

AIK Lund og Boksenorge takker for innsatsen.