EM kvinner 2011 | Norges bokseforbund

EM kvinner 2011

Landslagstrener Henriette Birkeland Kitel oppsummerer kampene og Norges innsats i mesterskapet
Publisert: søndag 23. oktober 2011
Det norske laget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EM Kvinner 2011 Rotterdam

Det norske laget besto av Marielle V Hansen 51 kg, Ingrid Egner 60 kg, Lotte Lien 75 kg og Shora Jahromi 54 kg.


Dag 1

Ingrid Egner vs Mira Potkonen FIN  10- 12 tap
Ingrid møter en fysisk sterk bokser som hun har slått tidligere, men får det ikke til å stemme de to første rundene og poengmessig ligger hun derfor under før tredje runde. Fast bestemt på å snu dette bokser hun en meget god tredjerunde og treffer flere kontante gode støt, dessverre får vi ikke god nok uttelling for dette, og dermed klarer hun ikke å hente igjen de få poengtreffene som skal til for å ta seieren i dag. Ingrid bokser en jevn kamp, men det holder dessverre ikke i dag.


Marielle V Hansen vs Katalin Ancsin HUN  seier 15- 9
Marielle bruker litt tid på å finne ut av motstanderen og ligger også under etter de første rundene, men hun får mer og mer tak på boksingen sin og leder dermed etter tre runder. I siste runde øker hun forspranget og vinner klart 15- 9. Godt å komme i gang med en seier, og selv håper hun å vise enda bedre boksing i neste kamp.


Dag 2

Marielle V Hansen vs Nina Stojancovic SRB       Vinner 19- 5

Glimrende boksing av Marielle, som tok raskt ledelsen. Med dette kunne hun være mer avslappet og bokse sin stil. Hadde god avstand og god kontroll, og var effektiv i angrepene sine. Fornøyd med egen prestasjon, og har nå en god følelse som hun skal ta med seg til neste kamp mot engelske Nicola Adams 


Shora Jahromi vs Ivanna Krupenia UKR          tap 14- 7       
Bokser meget bra mot en mer rutinert bokser, er uredd og starter kampen offansivt. Selv om Shora treffer mange kontante støt, blir hun kontret og Ukraineren får inn flere poeng enn oss. Når man møter en links motstander der det viktig å ha god timing, og flere ganger viser hun meget god presisjon og treffer med høyre over og venstre hook. Meget bra figur av Shora, som beviser at hun er en jente for fremtiden. 


Lotte Lien vs Nadezhada Torlopova RUS        tap 7- 2 

Poengene burde kanskje være 7-5 for å vise et mer riktig bilde av kampen. Hun bokset meget taktisk bra og holdt hodet kaldt hele veien, jevne runder og mange tydelige treff fra Lotte.  Det er greit at Russeren vinner, men vi er meget fornøyd med innsatsen da Lotte møter en kvinnelig Drago ( Rocky’s russiske motstander )


Dag 3

Marielle V Hansen vs Nicola Adams ENG  tap 6- 14  

Uredd går hun ut og tar kontroll over ringen, bokser jevnt med Adams i to runder, men får en del poeng mot seg fra tredje runde og ut. Den engelske jenta er en av de beste i verden, og er kanskje det beste kortet til England i det kommende OL i London. Hun er en komplett bokser, eksplosiv og kontant, og meget vanskelig å slå. Marielle viser at hun er på god vei, og utvikler seg steg for steg.

 

Oppsummering:

 

EM 2011 er over for denne gang, og totalt sett var det en skuffelse for det norske laget, siden det er første gang på 10 år at vi kommer hjem uten medalje. Vi hadde også forhåpninger at 3 av 4 boksere skulle kunne komme til topp 4. Vektklassene 51, 60 og 75 kg er også mye sterkere enn de andre, og hvis vi hadde stilt opp i noen av de andre vektklassene ville resultatet muligens være annerledes? Lotte og Ingrid har vunnet over flere medaljører og herjet på trening med gull og sølv vinnere i andre vektklasser. Men nå er målsetningen kvalifisering til OL, og vi har tatt våre valg for konkurranser og vektklasser. Vi fortsetter videre arbeid og målsetning for kvinneboksing og kvalifisering i 2012     men først skal jentene ha en velfortjent ferie.

 

 

Det er som jeg ser fire grunner til at vi ikke lykkes i år

 

-       De olympiske vektklassene har en meget høy standard

 

-       Man må være heldig med trekningen

 

-       Andre store boksenasjoner satser stort på kvinneboksing, og har tatt igjen forspranget Norden hadde; nå har de med fulle lag og har et stort seriøst støtteapparat. F.eks Tyskland, Wales

 

-       Økonomi; Det norske bokseforbundet har ikke statlig støtte eller god nok økonomi til å ha fulltidsansatt landslagstrener(e), gi mer økonomisk støtte til utøverne eller delta på like mange aktiviteter som for eksempel England. 

 

Jentene ligger på et meget høyt nivå, og vi må bare skru på de riktige knappene for å få marginene og resultatene på vår side. Trenerteamet med Henriette, Martin, Max, Hjalmar og Robert, er alle innstilt på å jobbe godt sammen for å oppnå våre mål. Også Olympiatoppen støtter oss og vil bistå videre i prosessen.

 

 

23.10.11

Landslagstrener kvinner

Henriette Kitel