EM I BOKSING FOR KVINNER 11 APRIL | Norges bokseforbund

EM I BOKSING FOR KVINNER 11 APRIL

OE
Publisert: onsdag 11. april 2001
Det første EM for kvinner fortsatte i dag med kvartfinaler. Renate Medby i 54 kg var først ute av våre, og hadde en tøff trekning mot den franske hjemmefavoritten. Etter en jevn 1. runde med fransk føring fikk Renate mer tak på sin boksing i 2. runde. Til vår og publikums store overraskelse ble kampen stoppet tidlig i runden etter den nye regelen hvor kampen stoppes når den ene har oppnådd 10 poengs overvekt. Uforståelig for det norske hjørnet og de fleste av publikum, men dessverre ingen ting å gjøre med det.

I kveldspasset møtte Henriette Birkeland 57 kg også en fransk motstander, og det norske hjørnet fryktet det verste. Men Henriette overlot intet til tilfeldighetene, og etter en forsiktig 1. runde overtok hun føringen og var 1 poeng foran før siste runde. Etter en smart og eksplosiv start tokk hun en 4 poengs ledelse og vant kontrollert med 10-7 og er klar for semifinale og har allerede sikret seg vår første internasjonale medalje i kvinneboksing.

I morgen møter hun Galina Radionova fra Russland som er en god teknisk bokser, men hvor Henriette har en klar mulighet til å nå finalen.