EM for Kvinner 2014: Ingrid Egner tapte i kvartfinalen | Norges bokseforbund

EM for Kvinner 2014: Ingrid Egner tapte i kvartfinalen

Kvartfinale i 57 kg: Alessia Mesiano, ITA - Ingrid Egner, NOR 3-0 Ingrid fikk med dette en 5. plass i Europamesterskapet 2014.
Publisert: onsdag 04. juni 2014


































Det norske laget er samlet for avreise hjem til Norge




04.06.2014
Det ble tap for Ingrid Egner i kvartfinalen. Mer info kommer senere.

03.06.2014
Ingrid Egner tok en veldig fin skalp da hun slo Sandra Kruk fra Polen med 2-1. Kruk er en meget fysisk bokser med sølv fra seneste VM, så dette var en riktig god seier for Ingrid som har hatt et opphold på 14 måneder fra boksingen før dette mesterskapet. I morgen bokser Ingrid for medalje i kvartfinalen mot Alessia Mesiano fra Italia.

Dessverre ble Marielle Hansen nektet å bokse dagens EM-kamp. Marielle Hansen skulle ha møtt Russlands Europa- og verdensmestere Elena Saveleva men fikk ikke gå opp i ringen fordi hun har deltatt i kickboksing i 2013.

Marielle var allerede inne i turneringen og hadde vist kjempeform i innledningskampen mot Juliana Søderstrøm fra Sverige. Hun fikk beskjed om at hun ikke fikk bokse bare minuttene før kampen skulle bokses. Etter det internasjonale bokseforbundet AIBAs nye regler kan en utøver ikke delta i andre kampsporter og samtidig bokse under AIBA. Marielle la opp som kickbokser direkte etter VM i fjor, da reglene ble kjent for Norges Bokseforbund, men det var tydeligvis ikke lang nok tid for EUBC.

02.06.2014
Camilla møtte Bulgarias kanskje mest rutinerte bokser i Stoyka Petrova, som var med på OL i London 2012. Camilla ga alt hun hadde i alle rundene, men Petrova var den beste bokseren for dagen og tok hjem kampen med 3-0. For Camilla var dette debuten i mesterskapssammenheng, så nå er det bare å jobbe videre mot neste mesterskap og ta med seg dette som erfaring.

Fam Elgan tapte knepent 2-0 for italienske Alberti og er nå ute av turneringen. Fam skriver selv dette om kampen på Facebook: "Da var jeg ute av EM etter tap mot Italia. Entret ringen med kaldt hode, kjente meg lett i kroppen, bokset strategisk og trodde jeg hadde vunnet. Desverre ble det ikke slik, og Italia vant med knappest mulig margin. Skal ikke komme med noe sutrestatus her no. Tar lærdommen med meg videre og gleder meg til å ta boksingen til et høyere nivå i månedene som kommer. Nå skal jeg heie på Marielle og Ingrid, og bruke dagene til god sparring  - og tusen takk for støtten alle sammen. Det betyr mye!"

----------------------------

Norge har dermed to boksere igjen i turneringen, Marielle Hansen og Ingrid Egner som begge har vist god form, og de bokser i morgendagens kamper mot hard motstand. Marielle møter rutinerte Elena Saveleva fra Russland som har EM og VM gull på merittlisten og var med på OL i London i 51 kg. Ingrid møter Sandra Kruk fra Polen som har et sølv fra VM 2012 i 57 kg.  
 

Totalt er det 163 boksere fra 30 nasjoner en innveide i turneringen.

Kampene kan ses på: http://www.ustream.tv/channel/romanian-boxing-federation-tv

Dere finner presentasjon og bilder av de norske bokserne her:
http://www.boksing.no/t2.asp?p=48248&x=1&a=271299

----------------------------
Resultat og kommende kamper EM i Romania

31. mai
51 kg: Stoyka Petrova, BUL - Camilla Johansen, NOR 3-0

01. juni
54 kg: Marielle Hansen, NOR - Juliana Söderström, SWE 3-0
57 kg: Ingrid Egner, NOR - Hanna Prokharava, BLR 3-0

02. juni
64 kg: Valentina Alberti, ITA - Fam Elgan, NOR 2-0

03. juni
54 kg: Elena Saveleva, RUS - Marielle Hansen, NOR WO (walkover)
57 kg: Ingrid Egner, NOR - Sandra Kruk, POL 2-1

04. juni
57 kg:  Alessia Mesiano, ITA - Ingrid Egner, NOR 3-0