EM BOKSING FOR YOUTH KVINNER (15-16 ÅR) I FRANKRIKE | Norges bokseforbund

EM BOKSING FOR YOUTH KVINNER (15-16 ÅR) I FRANKRIKE

Dette er det andre mesterskapet for denne aldersklassen, og Norge deltar for første gang med 2 søstre fra Drammen BK; Kristin og Hanne Ulvund
Publisert: onsdag 20. oktober 2010

Det spesielle er at Hanne som er født 25.05.96. faktisk er for ung til å delta i henhold til reglene. Det førte til at forbundet sendte inn en søknad om dispensasjon for alder, noe som ble innvilget. Hanne ble nordisk juniormester i 2010 og fikk premie som beste kvinnebokser i juniorklassen. I NM for junior 2010 møttes de 2 søstrene i finalen og her vant Kristin som er eldst og hun fikk også forbundspokalen. 

 

Dette er i sannhet en kampsportfamilie da de også har en eldre bror Finn Olav som ble tidenes yngste seniormester i boksing i april 2010. Han har også bakgrunn som kickboxer med gode resultater. Foreldrene er i stor grad med og backer ungene opp både med transport og trening.


Jentene reiser til mesterskapet i Frankrike 25. okt. Som lagleder er med tidligere mangeårige norgesmester og kongepokalvinner Kay Tverberg, og som trener/sekundant pappa Finn Ulvund. I tilegg skal Geir Dahlen fra Ulf-an Trondheim dit som kampleder/dommer.


Jentene kommer til å møte motstandere fra sterke nasjoner da satsingen på kvinneboksing

er økende på bakgrunn av at det er åpnet mulighet til OL-deltagelse. Mesterskapet starter 26. okt. og avsluttes med finaler 30.

 

Oddvar Ervik / Gen.sekretær