Eger Box Cup 2023 i Ungarn - Ahadi og Sunniva vant! | Norges bokseforbund

Eger Box Cup 2023 i Ungarn - Ahadi og Sunniva vant!

Publisert: søndag 08. oktober 2023
Ahadi Lukungu og Sunniva Hofstad deltok i ungarske Eger for å bokse i Eger Box Cup

Ahadi Lukungu, NOR - Mezei Petra, HUN 2-1
Norge fikk en sterk start i Eger Box Cup når Ahadi Lukungu fra TK Tønsbergkameratene Boxing club vant en sterk 2-1 seier mot hjemmebokseren Mezei Petra. Ungarske Petra har mange sterke resultater, så dette smakte godt på deres hjemmebane. Lukungu varierte fint med avventende kontraboksing og gode angrep der hun var først ute. Ahadi viste god form og sikret seg en klar seier!

Ahadi Lukungu, NOR - Szeleczki Lilla, HUN 2-1
Ahadi skulle opp mot nok en hjemmebokser, Szeleczki Lilla. En bokser hun også møtte i Silesian for et par år siden. Det ble en avventende første runde med lite slagvekslinger og mye taktisk spill. Ahadi gikk på seg et par sidesteps og runden går 2-1 til Ungarn. Vi justerer bra i pausen og Ahadi begynner å finte og lure ungarske Lilla. Høyre sidestep som satt i første ble til slag i luften og Ahadi både kontret bra og var oftere først ute. I den siste runden er ungareren sluttkjørt og Ahadi har mer på lager. En sterk 2-1 seier mot nok en hjemmebokser!


Sunniva Hofstad, NOR - Christina Desmond, IRL : Sparring
Neste ut var Sunniva Hofstad fra Bokseklubben av 1930. Infoflyten her nede har vært mildt sagt varierende, så vi trodde vi skulle bokse kamp mot Christina Desmond fra Irland. Men rett før kampen starter forlot dommerne setene sine. Det fikk ikke Sunniva med seg så hun startet meget sterkt og slo på motstanderen sin en telling allerede etter 20-30 sekunder. For å få bokset litt lenger roet hun ned, og ikke før i den første pausen skjønte hun det var sparring. Det gikk roligere for seg i andre og tredje runde, men alt i alt en godt gjennomført sparring av Sunniva.

Ahadi blir fortjent kåret til beste kvinnelige bokser og Sunniva får pokal for beste kamp. Hun sparret tre runder med Irlands sølvvinner i 70kg i går og begge fikk hver sin pokal som plaster på såret…

Ole-Arne Næsgård var med som trener og Tomas Nelson som dommer.