Dommerkurs i Bergen | Norges bokseforbund

Dommerkurs i Bergen

Dommeraktiviteten har de siste årene vært dårlig i Bergensområdet, og for å gjøre noe med dette ble det etter initiativ fra Ronny B. Hansen i Bergen Atletklubb arrangert dommerkurs helga 16.-18, januar. Undertegnede var ansvarlig for det faglige innholdet, og det var svært gledelig at hele 10 aspiranter deltok og gjennomførte kurset forrige helg.
Publisert: lørdag 24. januar 2009


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronny hadde lagt alt til rette for at dette skulle bli en vellykket helg gjennom å skaffe flotte kurslokaler like i nærheten av BAK sine lokaler i Bergen. Kurset besto av en del teori, praktiske og teoretiske oppgaver, mye diskusjon og praktisk trening med slagtellere. Den praktiske treningen ble lagt til BAK sine lokaler der klubben arrangerte treningsstevne. Her fikk aspirantene prøvedømme med slagtellere og trene på føring av ulike typer dommerskjema.

 

Kurset ble avsluttet med en teoretisk prøve søndag ettermiddag, og resultatene av prøvene var meget gode. Dette lover godt for fremtiden i Bergensområdet, og flere av deltakerne drar til NM-junior i Aurland allerede om to uker for å prøvedømme. Etter 25-30 ”prøvekamper” med tilfredsstillende resultat vil disse aspirantene bli autoriserte kretsdommere.

 

Deltakerne på kurset var Stein-Atle Ness, BAK, Ronny Borgen Hansen, BAK, Tor-Inge Gloppen, BAK, Lars Pamer, Bjørgvin, Jan Erling Olsen, Bjørgvin, Morten Ek Larsen, Bjørgvin, Jan Ståle Johannessen, Bergen Sparta, Egil Krog, Bergen Sparta, Helge Tillung, Voss BK og Synne von Zernichow, TK.

 

Dommerkomiteen i NBF vil særlig takke Ronny Borgen Hansen og alle andre involverte i BAK for at forholdene ble lagt til rette for ei flott kurshelg i Bergen, og samtidig vil vi ønske alle våre nye aspiranter lykke til med prøvedømminga! Forhåpentligvis vil Bergen om ikke så altfor lenge kunne arrangere boksestevner uten å måtte leie inn dommere fra andre deler av landet!

 

Sigmund Aagaard, kursholder