Det ble tre gull i Litauen | Norges bokseforbund

Det ble tre gull i Litauen

Ungdom- og juniorlandslagstrener Erik Dahlen gir oss her et innblikk og en vurdering av innsatsen til de norske bokserne i den internasjonale turneringen i Litauen i helgen.
Publisert: mandag 09. november 2009

 

Jeg hadde den glede å være med det norske trekløveret som tok like mange gull i Karpaciauskas Tournament i Latvia i helga. Mye sies og menes om våre utøvere på herresiden, og det meste av det bør kanskje vurderes på nytt: Jeg skal ikke påstå at vi er blant de største nasjonene, men vi er i klar fremgang og gutta skal jammen meg krediteres for den jobben de legger for dagen.Når det gjelder våre gullvinnere så var det imponerende å se hvordan hver enkelt av de gikk til oppgaven, hvordan de forberedte seg, lyttet til de planer som ble lagt foran hver kamp og for deretter å gjennomføre det som var planlagt! Det var aldri tvil om hvilke hensikter våre gutter hadde med sine respektive motstandere! De VILLE VINNE, og det gjorde de på en overbevisende og god måte! Det lyste vinnervilje og tekniske/taktiske ferdigheter lang vei!


Magomed Selmurzajev var for første gang utenfor Norden og bokset! Dette tok han på strak arm, lot seg ikke imponere av å møte motstandere fra mer meriterte nasjoner! Han gikk til oppgaven med den største selvfølge, holdt hodet kaldt og tenkte på de enkle tingene som ofte funker best(dette snakket vi om på forhånd) og iskaldt og frekt satte han sine motstandere ut av spill med nydelig boksing! Når vi også vet at gutten ikke er mer enn 17år!!!, ja da trenger jeg ikke si så mye mer foreløpig!


Alexander Jacobsen viste seg skikkelig frem han også! Det ble direkte finale denne gang, men du verden for et fyverkeri den karen er når han først har bestemt seg og setter igang! Hans motstander fra Estland kom ut av hjørnet og yppet seg, det skulle han aldri gjort. Alexander svarte på tiltale og pepret sin motstander til hode og kropp med noen kanoner som nesten kjentes helt bort i vårt hjørne! Det gikk da heller ikke lenge før den første fulltrefferen satt i ribbeina på motstander og det ble telling til åtte.Første runde ebbet ut og vi var klar for2.runde! Men nå var det vår mann som bestemte det meste, uten å miste hodet gikk han iskaldt og metodisk til verket! Og lønn for strevet kom midt i runden, med velplasserte uppercuts i kroppen måtte det en ny telling til, og denne gangen sa kampleder stopp! Bergens bokseren kunne innkassere en velfortjent seier det smakte godt av!


Alexander Hagen i lett tungvekt hadde også planer denne helga. Hans første motstander prøvde å ta tak i kampen fra start, men ble blankt avvist av en meget opplagt Flekkefjordværing. Hagen tok tak og trykket sin motstander over på defensiven og hans motstander hadde etterhvert mer enn nok med å holde seg på beina. I pausa til tredje runde hadde han også fått nok og hjørnet ga opp! Herlig seier etter kontant boksing! Finalen skulle bli tøffere. Alexander startet godt og bokset klokt og kontret sin motstander ut av stilen! Etterhvert kom hans motstander mer til rette med ufin boksing og endel holding, men Hagen svarte på tiltale og med samme mynt! Da gikk det også som det måtte gå: svært få slår Alexander når det gjelder å holde distansen, sånn ble det her også! Etter tre runder med tøff boksing var det aldri snakk om saken, Alexander Hagen ble utropt som en velfortjent vinner!! Og merk dere folkens:unge Hagen er i ferd med å utvikle seg til en skikkeleg lett-tungvekter!


Det er også verdt å legge merke til disse gutta på andre områder: de har en fremferd, adferd og ikke minst et forhold til det de driver med på en måte som mange andre kan lære mye av!! Det skal vi også fremheve med stolthet og gjerne litt oftere enn vi kanskje gjør! Det er ingen selvfølge at vi har det!!

Før jeg slutter vil jeg også nevne at samtlige av de deltagende nasjoner mer enn gjerne ville samarbeide med oss. Dette rett og slett fordi vi har noe å by på og blir tatt på alvor!

Helt til slutt vil jeg og Max takke gutta for en flott tur og et bra opplegg fra arrangøren!

 

Mvh Erik Dahlèn