Det ble tap på Tonje Sørlie i VM | Norges bokseforbund

Det ble tap på Tonje Sørlie i VM

Vår siste gjenværende bokser i det pågående VM i Kina tapte i dag. Les Landslagstrener Max Mankowitz sin vurdering av kampen her:
Publisert: mandag 24. november 2008


KINA - VM DAG 3

Da var vi kommet frem til 3. dagen i bokse - Vm for damer, og Tonje Sørlie skulle få sin mesterskapsdebut. Uten noe som helst trening på morgenen veide hun inn på 53.6 etter en god frokost ble vi enige om å spise felles lunch og dra til hallen kl.13.00.

Vi visste ingen ting om vår japanske motstander, men gikk ut i fra at hun ville være mindre enn Tonje og derfor måtte være nødt til å søke inn for å fighte på halvdistanse. Vår taktikk var selvfølgelig å holde avstand, flytte seg ut på sidene når Minowa Ayako angrep og bruke rette støt. I oppvarmingsrommet så vi den Japanske bokseren - både størrelse og slagkombinasjonene ga oss en bekreftelse på at våre antagelser var riktige og forhåpentlivis var også vår taktikk den rette. Tonje starter veldig bra beveger seg i begge retninger slår og flytter og lar Minowa Ayako aldri slippe til med sine korte slag, vi leder også etter første runde. Andre runde starter som første sluttet Tonje forsøker å holde avstand mens vår japanske venn er på jakt, så plutselig midt i runden er det som om Tonje surner i musklaturen, hun stopper opp og blir truffet av flere gode slagkombinasjoner. Mange slag går nå inn på Tonje og i fra å lede med to poeng er hun plutselig 7 poeng bak. Selv om Tonje kjemper godt i siste runde taper hun siste runde med 3 poeng. Det ble dermed et tap på 13-3.

Stemningen her i Ningbo er selvfølgelig mildt sagt laber nå, det er alltid kjedelig å tape. Jeg orker ikke nå å reflektere over hva som har gått galt - om noe burde vært gjort annerledes - om vi skulle ha....osv. Vi konstanterer bare at vi er ute av mesterskapet. Så skal jeg i løpet av noen dager komme med noen betrakninger og synspunkter med utgangspunkt i dette mesterskapet. Vi har forøvrig alle vært enige om at dømmingen så langt i mesterskapet har vært bra, men i dag var det flere av de kinesiske boksere som veldig lett fikk poeng.

Hilsen
Max