Debatt om diplomboksing | Norges bokseforbund

Debatt om diplomboksing

Det er kommet reaksjoner på gjennomføringen av Landsmesterskapet i diplomboksing siste helg i Kristiansand. Ber om at andre som har synspunkter mailer inn til redaktør fwalstad@c2i.net eller boksing@nif.idrett.no
Publisert: mandag 27. november 2006

Innlegg til debatt om diplomboksing i regi av Norges Bokseforbund

 

Vi har hatt en trist opplevelse med å delta i landsmesterskapet i diplomboksing den 24+25.11.06 i Kristiansand

Der stilte Drammen Bokseklubb med en bokser på 40 kilo.

 

Vi må jo få uttrykke stor undring over den utviklingen amatørboksingen i Norge tar, når man inviterer ungdommer til å delta i et mesterskap der man skulle tro at formålet var å utøve aktiv og god boksing.

Vi har i forkant av mesterskapet satt oss inn i reglene for diplomboksing og deltatt i flere diplomkamper, og vi har så langt vi kunne lese ut av ”reglementet” tolket dette som at det er å sammenligne med lettkontakt for kickboksing, noe som også er blitt praktisert i de diplomkampene som vi har deltatt på.  Dvs. bedømming av lette slag til kropp og hode, bevegelse, vise god teknikk med god guard etc.

 

Stor blir da overraskelsen når det viser seg at bokseforbundet har endret forutsetningene til dette mesterskapet og ikke tillater boksing. Dvs. slag som treffer motstander uansett om det er lett, eller lette slag for å blokkere for motstander.

Vi kan ikke forstå hvilket formål det skal ha å arrangere et slikt mesterskap for nye talenter, når de da faktisk ikke skal bedrive boksing i mesterskapet.

 

Skal man drive oppvisning, rein skyggeboksing og dans, bør man etter vår oppfatning  begynne med en annen idrett, for eksempel dansing, for dette er å lure unge gutter og jenter til å tro at boksing er noe annet enn det i virkeligheten er.

 

Utøveren som vi her snakker om er også en aktiv deltaker i Norge Kickboksing forbund,der han har gått treningskamper, klubbmesterskapskamper og merkekamper i lettkontakt kickboksing.

Når det blir å betrakte som ”steintøft” i forhold til landsmesterskapet i diplomboksing i regi av Norges Bokseforbund, kan man begynne å lure på hvilken tanker Norges Bokseforbund har til rekruttering og nivå på utøverne for framtiden.

 

Etter vår oppfatning må de ansvarlige i Norges Bokseforbund ikke bli overrasket over at det er vanskelig å rekruttere gode og seriøse utøvere som har lyst til å satse på boksing, når de legger opp til en sånn form for ”boksing”.

 

 

Dette er ment som et innlegg for å reise en debatt om diplomboksing, og det hadde vært spennende og høre hva de aktive trenerne og laglederne rundt om i klubbene mener om en slik utvikling.

 

Vi som bokseentusiaster er i hvert fall svært lei oss for en slik utvikling, og stiller spørsmålstegn til om det er noen vits i å be de unge, ivrige talentene som ikke har noe annet tilbud en diplomboksing i regi av Norges Bokseforbund om å satse på boksing. Kanskje bør vi heller hjelpe dem inn i andre kampsporter der de har bedre utviklingsmuligheter enn de åpenbart vil få i regi av Norges Bokseforbund.

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

for Drammen Bokseklubb

 

Finn Ulvund