De siste VM forberedelsene går i Stockholm | Norges bokseforbund

De siste VM forberedelsene går i Stockholm

Det norske laget til VM i Kazakhstan forbereder seg i Stockholm hos IF Linnèa sammen med den svenske VM-troppen.
Publisert: søndag 06. oktober 2013

Vi har god sparring i Stockholm og et bra samarbeid med den svenske troppen. Våre VM boksere Salavat Khatuev i 64 kg fra Skien BK og Kai Robin Havnå i 91 kg fra Grimstad BK viser god utvekling og progresjon sen det seneste VM leiret i Italia. Leiret i Stockholm blir den siste prepareringa innen vi drar til Kazakhstan.

VM går i hovedstaden Almaty 11-27 oktober. Den norske troppen reiser til Kazakhstan 11. oktober, innveining og trekning skjer 13. oktober og kampene starter 14. oktober med finale 26. oktober. Det blir en lang og hard turnering, 576 boksere fra 116 nasjoner er påmeldte. VM blir dessuten den første turneringa der hjelm ikke skal brukes etter de nye AIBA reglene.

Mine målsetninger med VM er ikke først og fremst at vi skal hente medalje i Kazakhstan, både Salavat og Kai Robin er VM debutanter. Salavat er førsteårssenior og har tatt steget fra junior til senior på et meget bra sett og utvikles hele tiden. Kai Robin får sjansen på VM trotts att han kanskje ikke har den rutine som kravs men han har imponert på meg med en god innstilning og en god fysisk kapasitet. Dette er biter som kan rekke langt.

Kommer vi hjem med medalje er det en ren bonus. Det vi sikter på er å prestere så bra som mulig i alle våre kamper og skaffe rutine og erfarenhet. Neste VM går 2015 og er samtidig en kval til OL i Rio 2016, her skal vi delta med en større tropp og med høgre målsetninger.

Erik Bredler, sportsjef

Kai, Erik og Salavat