BOKSEPRESIDENTEN FIKK FRIVILLIGHETSPRISEN | Norges bokseforbund

BOKSEPRESIDENTEN FIKK FRIVILLIGHETSPRISEN

Odd Haktor Slåke er tildelt Akershus idrettskrets frivillighetspris for 2009. Under boksestevnet i Frognhallen, Drøbak på lørdag 16.1 fikk leder i Drøbak Bokseklubb Klaus Bareksten lurte Haktor opp i ringen, angivelig for å dele ut blomster til Harald Skoglund, som er æresdsmedlem i Akershus Idrettskrets. Haktor var helt uvitende om at han var tildelt denne gjeve prisen, og da Harald Skoglund kom opp i ringen og grep mikrofonen og medelte Haktor dette, fikk den normalt beherskede presidenten antydning til "hakeslepp". Harald overrakte så diplomet og idrettskretsens ur.
Publisert: søndag 17. januar 2010


Begrunnelse for innstillingen til Frivillighetsprisen var:


Stiftelse:

Haktor var i ung alder ca. 1970 en drivende kraft for å stifte en Bokseklubb i Drøbak. Ved hjelp av foreldre ble klubben formelt stiftet i 1971 og opptatt i Norges Bokseforbund. Klubben sorterte da under Oslo Boksekrets.

 

Aktiv Utøver:

Haktor gikk sine første kamper om junior. Han gikk nasjonale kamper og var med i flere Norgesmesterskap. Han gikk ca. 40 kamper og hentet flere sølv og bronsemedaljer. Han var blant annet i finale med Steffen Tangstad og Magne Havnå som senere gjorde proffkarrierer. Haktor var fryktet for sine harde kroppsslag, noe som både Steffen og Magne kunne kvittere for. Dette gav ham oppnavnet ”Broken ribs” Ved fylte 34 år, blir man automatisk ”pensjonist” i boksing. Han tar fortsatt på seg hanskene på treninga og gir ungguttene tøff motstand. Han deltar i de årlige uformelle veteranmesterskapene og lager gode show-kamper der.


Trener:

Han har vært spillende trener helt siden han startet og bokse.(39 år) Han har vært den bærende kraft i klubben og har stått for kontinuiteten i dette arbeidet. Han er i dag Hovedtrener som leder treninga 3 ganger i uka. Han har 2 sønner som er trent frem til gull i NM i ungdom og juniorklassen.

 

Verv:

Han har hatt alle verv i klubben Helt fra starten. Han er i dag styremedlem. Han møter i Idrettsrådet i kommunen. Han satt i 6 år som visepresident i Norges Bokseforbund, hvor han avlastet den sittende president med en rekke oppgaver i forhold til Det internasjonale Bokseforbundet, NIF og Olympiatoppen. Han har nå sittet 3 år som President i Norgesbokseforbund og intet tyder på at han skal gi seg.

 

Frivillighet:

Haktor fremholder viktigheten av at bærekraften i idretten baserer seg på frivillighet. Han motsetter seg de fleste former for økonomisk kompensasjon.

 

Drøbak bokseklubb:

Haktor fastholder at klubben skal ha en sosial profil og at det skal være rom for alle i klubben. Dette kan gå litt på bekostning av det og oppnå resultater. Alle er velkomne og ingen blir avvist.

Han driver ett stort rørleggerfirma, har masse og gjøre, men har gjennom disse 39 årene alltid funnet tid til idretten og klubben og nå de senere årene de omtalte sentrale verv.