Boksedebatten | Norges bokseforbund

Boksedebatten

Her kommer et nytt innlegg i debatten om norsk boksing
Publisert: tirsdag 28. november 2006

NB! innlegget er litt forkortet og "fornorsket" av Redaktøren:

 

Jeg må si meg enig i det Finn Ulvund (Drammen BK) skriver i et innlegg for noen dager siden her på nettsiden:

 

Diplomboksing
Er det boksing så er det boksing og ikke skyggeboksing eller dansing med hansker. Det samme gjelder for diplomboksing. Det er helt i orden å gjøre det litt lettere for ungdom og juniorer i forhold til seniorer. Merkekamper og oppvisningskamper er god hjelp i starten, og jeg syns det er bra å ta bort litt av stresset for boksere, både for damer og herrer. Men det er boksing vi driver med og det er hardt. NB! Jeg har også sett diplomkamper som var alt for harde og det synes ikke det er veldig bra heller. Det er dommeren som skal passe på at det går bra for seg i ringen og sekundanter i hjørnene. Men det ser vanskelig ut av og til.

 

Dårlig matching

En ting som jeg syns er veldig feigt er at det finnes noen som har allerede 25 kamper i kickboksing eller annen kampsport og så vil de måle seg med noen nybegynnere i boksing. En av mine boksere har blitt utsatt for det 2 ganger.  

 

Dårlig matching og dårlig informasjon ser jeg nesten hver gang vi reiser rundt. Jeg skal ikke nevne dømmingen her i dag. Flere reiser i flere timer få å kommer til stevne for da å høre at motstanderen er syk . De kan ikke gi en beskjed samme morgen eller dagen før avreise, nei det er vanskelig…. Samme er det på samlinger. Dårlig oppmøte og ingen sier ifra at noen ikke kommer.

 

Hvor gode er vi?

Det er greit å ta vare på boksere i Norge, men skal de bokse en gang utenfor landets grenser og da ser jeg faktisk mange fra Norge som sliter. Mange av våre norgesmestere ser man bare noen få ganger i året at de bokser, og det er litt før NM og kanskje noe etter. Hvor er de hen?.


Jeg tror også at vi her i Norge skryter for mye av boksere våre. -Han der er 6 ganger norgesmester….. Ok hvor mange gode motstander hadde han da? og hvor mange kamper vinner han i utlandet?. Flere mener at hvis de har 30-40 kamper så kan de klare alt, og bokse mot de store. Ja vel de kan jo bare prøve. Jeg ser ikke at noen her i landet har noen ”store” resultater (bortsett fra damelaget).

Nei nei… bokse-norge hvis det skal bli bedre her i landet med boksing så må vi nok ta vare på våre norske motstandere, og ikke bare smeller de i bakken. En kan faktisk vinne kampen uten å skamslå motstanderen og det er faktisk sportslig.

Mange ”bokseforbund”
Hvis en bare ser de forskjellige plasser boksere og styremedlemmer kommer fra rundt om i Norge og hvor godt de sammenarbeider…. Jeg skal ikke si noe navn men det er jo kjent at det ikke er som det skal være. Av og til virker det som at vi har flere ”bokseforbund” her i landet. Jeg vil så klart at mine boksere vinner alle kamper og vinner i NM, men ikke hvis de ikke er god nok.

Forresten syns jeg at norske dommere ikke skulle dømme under NM. Vi skulle heller henter inn noen fra utlandet. Det koster vel ikke så mye, og burde ikke gi noen klager heller.

 

Hilsen
Holger Bremus
Flekkefjord BK